Maske u školi: Da ili ne?

Piše Vladek Antolaš Mastermind

Maske su pale !

Sve pametovanje svijeta oko nošenja ili nenošenja maski u školama palo na nas. Pa, reko, da se i ja pridružim.
Imam i ja neki stav ko i svi vi. Rit i mišljenje su luksuz koji imamo svi mi koji smo se malo odmakli od grana s kojih smo pali kao primati.

Čitajući teme i rasprave o toj temi po portalima i društvenim mrežama, ima još mnogo majmuna među nama.
Kapucini samo nabacuju kratke komentare pune suludih ideja mnogo puta nevezanih na temu korone i maski, oni su simpatični i često (kao i ja) napišu u komentare „Počem prasci ?“, kao ne bi se mešali, al’ da se zna da pratimo vrlo važnu temu.

Babuni već imaju stav: Svejedno je jel taj stav kontra ili pro nošenja maski u školama, ali taj tip nekih od nas je spreman zamjeriti suprotnom taboru, napisati nekom da je idiot ili pak revno tražiti grešku u pravopisu i interpunkciji pa popljuvati suparnika nakon neimanja više argumenata na osnovi nepismenosti.

Gorile bi najradije jebale nanu svima koji nemaju isto uporište u vjeri, nevjeri, nauku, debilizmu, nacionalizmu, Titi il Franji, a sve to prožmu kroz jake emocije ko da je sudnji dan. Oni nerijetko pitaju za adresu i nakane se uputiti u vašem smjeru da vas opale pesnicom po fanfari.

Veliki čovjekoliki majmuni pak studiozno prilaze problemu nošenja/nenošenja maski u školama na način da samo znanstveno utemeljeno i stihijski pišu o toj temi u komentare na društvenim mrežama uz obaveznu zahvalu na kontra mišljenju i kritici o sličnih umnih i načitanih rivala.

Dajte si malo mesta najdite, dragi ljudi. Postanimo stvarno ono u kaj nas je evolucija duuugo vremena pripremala. Nemojte se svađati i vređati radi takvih tema, nemojte dobiti čir na želucu ili pak nekom otisnuti šljivu pod oko.

Osjećaj da smo majmuni ustvari dolazi iz činjenice da nas takvima smatraju oni koji donose svako malo neke oprečne mjere, no kaj je najbitnije, tih se mjera ne pridržavaju ni sami.

Ispadamo majmuni svaki put dok se političari i struka koji donose takve zakone i mjere fotografiraju bez maski na nosovima pokraj dječice koja uredno poštivaju zakon i red pa stave maskice ne bi li neke prevažne ljude zarazila na toj nekoj prigodi za fotkanje.

Redom su objavljivane fotke Plenkovića i svite kako bez maski se šepure, Tomaševića bez maske pokraj djeteta s maskom, ministra Fuksa (ministar obrazovanja) koji zagovara jedno u školama, a slika se bez maske s djecom, pa čak i našeg para gradonačelnik i predsjednik u istom neobranom grožđu bez maske. Nisu ni drugi preimuni na to.

I tak ispada da djeca čuvaju zdravlje višeevoluiranima noseći maskice.

Majmunska posla ustvari. To je skretanje pozornosti. Maske su novi Srbi, novi  Ustaše i Partizani koji bi trebali podijeliti Hrvate i građane Hrvatske da se maknu oči s novčanika dok ovi udaraju i vade nam.

Moje osobno mišljenje je da treba nositi maske jer nemre škoditi koliko može pomoći. Maske u školi čak ni nemaju smisla jer djeca ionako posle škole plaze jedni po drugima. Čovječe, ne ljuti se, budi čovjek, odluči za sebe, cijepi se (što te briga), ne vrijeđaj u komentarima ljude da ne ispadneš majmun.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI