Masovno cijepljenje u našoj županiji: Pogledajte u kojim općinama i gradovima

U iduća tri tjedna u našoj županiji obavit će se dosad najmasovnije cijepljenje stanovništva protiv koronavirusa. U županijskom Stožeru najavili su kako će procjepljivanje biti za čak devet općina i tri naša grada. Stožer i zdravstveni djelatnici trenutno pripremaju punktove, a točan datum po pojedinom mjestu znat će se ovih dana. Očekuje se kako bi za to bilo potrebno između 7.000 i 10.000 doza cjepiva.

-Radi se o punktovima u općinama Sokolovac i Novigrad Podravski koji će obuhvatiti i općine Virje, Molve i Hlebine, zatim u Đelekovcu koji će obuhvatiti Drnje i Legrad te gradovima Koprivnici, Đurđevcu, koji će obuhvatiti i Ferdinandovac, te Križevcima – rekli su u Stožeru.

Veći broj cjepiva iskoristit će se za prvu dozu. Dosadašnja organizacija, navode u Stožeru, protekla je bez ikakvih problema.

-Dinamika cijepljenja i dalje ovisi o količinama cjepiva koje bi kroz travanj i svibanj trebale stići u većim količinama – rekao je prvi čovjek županijskog Stožera Ratimir Ljubić, a mi doznajemo kako se dosad na području naše županije prvom dozom cijepilo gotovo 10.000, a drugom dozom oko 3.000 osoba – bez dosad zabilježenih ozbiljnijih nuspojava.

A porast broja zaraženih nije mimoišao ni našu županiju. Od prošlog ponedjeljka do jučer imali smo 147 novozaraženih i 57 onih koji su ozdravili, u koprivničkoj općoj bolnici nije preminula nijedna osoba.

U usporedbi s tjednom ranije, broj zaraženih narastao je trostruko (42), što je u samom državnom vrhu. Međutim, naša je županija i dalje među onima s najmanje aktivnih slučajeva, što možemo zahvaliti relativno povoljnoj epidemiološkoj situaciji do prije 10-ak dana. U našem kraju trenutno je 129 aktivnih slučajeve, a samo još u Istarskoj, Virovitičko-podravskoj i Požeško-slavonskoj županiji ih je manje.

Dodajmo i kako su važeće mjere na snazi do 15. travnja, a one uključuju i zabranu javnog okupljanja više od 25 osoba, a na privatnim mjestima ne više od deset iz više od dva kućanstva. Također, uvedena je zabrana treninga i natjecanja u zatvorenim prostorima, osim za klubove viših razina natjecanja. Zasad u našoj županiji nema najava o promjeni modela odvijanja nastave u školama poput nekih županija s visokim rastom zaraženih.

FOTO arhiva

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI