MASTER CHEF Kontroverzna kuharska zvijezda kupila popularni pansion kod Koprivnice za oko 870.000 kuna

Kaže kako je radio u mnogim restoranima u Europi, a hvali se da je bio osobni kuhar nekadašnje austrijske zvijezde Formule 1 Nikija Laude i bivšeg austrijskog ministra vanjskih poslova Aloisa Mocka


Autor: podravski.hr — 14.11.2018. / 10:27 Aktualno

Erich Glavica kupio je pansion Legrađanku

Ugostiteljski objekt Legrađanka u samom centru Legrada kod Koprivnice, nakon niza neuspješnih pokušaja najma, dobio je novog vlasnika.
Kupac nekretnine je kontroverzni koprivnički kuhar Erich Glavica, koji je ovih dana u legradski općinski proračun uplatio 117.000 eura, koliko je iznosila ugovorena cijena. To otprilike iznosi 870.000 kuna.
Kako neslužbeno doznajemo, investitorov je plan zadržati i proširiti smještajne kapacitete i unaprijediti gastronomsku ponudu, a s radom bi nekoć kultna Legrađanka trebala početi na proljeće.
Pansion Legrađanka bio je u općinskom vlasništvu, a stavljen je u prodaju jer dosadašnji najmoprimci nisu uspjeli profitabilno poslovati.
Inače, Erich Glavica svoju kulinarsku karijeru kovao je u Austriji te radio u mnogim europskim hotelima i restoranima, a dobitnik je i priznanja Master Chef Svjetske kuharske organizacije. Kaže kako je radio u mnogim restoranima u Europi, a hvali se da je bio osobni kuhar nekadašnje austrijske zvijezde Formule 1 Nikija Laude i bivšeg austrijskog ministra vanjskih poslova Aloisa Mocka.
No, isto tako Glavica je završio i na sudu zbog prijevare u gospodarskom poslovanju, a sudilo mu se kao odgovornoj osobi tvrtke Erix te je 2014. godine bio nepravomoćno osuđen zbog pribavljanja protupravne imovinske koristi. Tada je bio osuđen na sedam mjeseci uvjetno zbog prijevare s aluminijskom stolarijom. No, to nije jedini kazneni postupak koji se vodio protiv njega. (md)

Erich Glavica u sudnici u Bjelovaru

FOTO: ARHIVA