Maštovito ukrašene okućnice: Ukrašavanjem okućnice htjeli smo dočarati duh Božića

U đurđevačkom prigradskom naselju Mičetinac dvije okućnice plijene pozornost prolaznika jer su maštovito ukrašene za predstojeće blagdane. Obitelji Kovačević i Čorba nisu štedjele na lampicama i raznim dekoracijama te su odlučile stvoriti svoje božićne bajke.

– Prvo uopće nisam planirala ukrašavati okućnicu, ali na nagovor unuka koji uživaju u takvom ambijentu stvorila sam našu božićnu priču. Za ukrašavanje sam iskoristila oko 1500 lampica, a tu su i dekoracije poput malenih srna, sanjki i neizostavnog Djeda Mraza. Veselje mojih unuka kad se upale lampice najbolja mi je nagrada za uloženi trud – kaže Đurđa Kovačević.

Đurđa Kovačević ukrašavanjem okućnice stvorila je svoju božićnu priču.

Obitelj Čorba također veliku pažnju posvećuje ukrašavanju okućnice za božićne blagdane. I na njihovu imanju svijetli oko 1500 lampica, a postavili su i prigodne dekoracije.

– Bez obzira na epidemiološku situaciju božićni blagdani za nas su najljepši dio godine pa smo ukrašavanjem okućnice odlučili dočarati duh Božića. Često se pred našom kućom zaustavljaju auti pa možemo reći da smo uspjeli u našoj namjeri – kaže Mateja Čorba.

Obitelj Kolić iz Miholjanca, naselja na području općine Virje, svoju je okućnicu i dvorište ukrasila s čak 3000 lampica. Postavljanje lampica, kaže Mato Kolić, trajalo je tri dana jer su pazili na svaki detalj.

– Svatko od ukućana bio je zadužen za određeni dio okućnice i dvorišta. Iako smo se namučili s postavljanjem lampica, možemo reći da se isplatilo jer se prolaznici stalno zaustavljaju pred našom kućom. Posebnu pozornost plijeni kapelica u dvorištu koju je izradila i ukrasila moja majka – kaže Mato Kolić.

foto Đuro Grčić

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI