Matea Kapetanić: Najbolja strijelkinja i igačica juniorske lige!

Koprivničanka s drnjanskim korijenima Matea Kapetanić (18) u nedavno završenoj ligi juniorki, koju je osvojila zajedno sa svojim kolegicama, bila je najvažniji pojedinac. Zbog toga je proglašena najboljom igračicom, ali je bila i najbolja strijelkinja. Matea se košarkom počela baviti sa sedam godina. Košarka joj, priznaje, nije bila prvi izbor, najprije se okušala u rukometu, no na kraju se odlučila za drugi koprivnički ženski loptački sport.

– Rukomet mi se na prvu nije svidio, pa sam krenula na košarku. Na kraju mislim da nisam požalila. Prva trenerica bila mi je Marica Korolija, a sada me trenira David Vujčić uz asistenciju Viktorije Čehok. Ovo je bila moja sezona, igrala sam dobro i bila najbolja strijelkinja. Na kraju sam proglašena i najboljom igračicom. Ponosna sam na svoj uspjeh, ali i na uspjeh svojih suigračica, prijateljica iz kluba – kazala je Matea Kapetanić, mlada ženska koprivnička košarkaška nada.

– Ovo je treća godina otkako nas vodi trener David Vujčić, a mislim da smo jako  napredovale. Isprva nas je bilo jako malo, klupa nam je bila uska, nismo mogle parirati protivnicama koje su imale brojnost, poput naših rivala, košarkašica Podravca iz Virja. No, trenirale smo naporno, treninzi su bili dosta teški i zahtjevni, no to nam nije bio nikakav problem zato što nam je trener baš super. Iskreno, nisam očekivala da ću osvojiti obje nagrade, jedna bi mi bila dovoljna, no sada, nakon što sam osvojila obje, rekla sam samoj sebi da neću stati na tome. Samo idem dalje – kazala je Matea Kapetanić i dodala da su ekipa ulazne juniorke i igrale su protiv godinu dana starijih košarkašica.

-Zbog toga sam sigurna  da ova ekipa može pružiti još mnogo toga. Uostalom, otkako smo skupa, svake godine igramo samo protiv starijih. Nosimo se vrlo dobro, već smo navikle. Možda je takav, teži način, najbolji za uspjeh. Sljedeće sezone isto idemo na naslov prvakinja – zaključila je Matea Kapetanić.

FOTO Karlo Eisenbeisser

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI