Matej: Znali su mi se i rugati, a sad cijeli grad priča o meni

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Super je. Prije su me u razredu znali ismijavati i rugati mi se, jer su smatrali da je hula-hup za curice, a sada sam postao popularan i svi mi čestitaju, cijeli grad priča o meni – pripovijeda Matej Mateković, jedna od najvećih zvijezda dosadašnjeg tijeka televizijskog šoua Supertalent.

Svojim nastupom, emitiranim prošle nedjelje, oduševio je i publiku i žiri, a i voditelje Igora Mešina i Franu Ridjana, koji su pohitali pritisnuti „zlatni gumb“ i tako su Mateja poslali u polufinale.

S roditeljima Lidijom i Dubravkom i bratom Markom

Osmogodišnjak iz križevačkog naselja Sveti Martin sve je zadivio umijećem vrtenja obruča, takozvanih hula-hupova, oko svoga tijela, ali i vrlo simpatičnom pojavom i bestremaškim razgovorom sa žirijem.

Matej je prvi obruč zavrtio prije tri godine, nakon što je na Supertalentu vidio nastup djevojke s hula-hupovima.

– Svidjelo mi se, baš je bilo fora, pa sam i ja htio probati. Išlo mi je, kupovali smo puno hula-hupova i učio sam s videa na Youtubeu – veli on.

Sada su mu treneri Saša Lončarić i Dijana Čeh, koji u sklopu udruge Kvark vode radionice žongliranja, a vještom malcu nadjenuli su „umjetničko“ ime Matej Veličanstveni. Bili su toliko oduševljeni njegovim sposobnostima čim se prvi put pojavio na radionici.

– Za nastup na supertalentu intenzivno sam vježbao tri mjeseca, a glazbu sam odabrao sam, baš mi se sviđa. Htio sam žiriju i publici pokazati što sam naučio u tri godine. To kaj sam dobio zlatni gumb bio je jedini san u mom životu i ostvario mi se – pripovijeda Matej, koji polazi treći razred osnovne škole.

Na televizijskom nastupu hula-hupove vrtio je oko nogu, struka, vrata, ruku… U jednome trenutku baratao je s njih deset, a veli da je dosad najviše zavrtio 42 obruča u isti tren. Sada ga očekuje nastup u polufinalu 15. prosinca, za koji sprema novu koreografiju.

Njegovi roditelji kažu kako su zasipani čestitkama sa svih strana.

– Ponosni smo na Mateja i podržavamo ga. Nama je i ovo već jako puno jer smo prosječna obitelj koja nije medijski eksponirana – kazali su nam mama Lidija, koja radi u gradskoj upravi, i tata Dubravko, koji je profesionalni vozač.

Nisu, vele, imali nikakav utjecaj na odabir Matejeve strasti.

– Vidio je hula-hup na televiziji i to ga je toliko zainteresiralo da nas je molio da mu kupimo jedan. Stvarno je bio zainteresiran i stalno je vrtio obruč u dnevnoj sobi. Moramo reći da nikad ništa nije razbio, makar je hula-hup prolazio na milimetre od stvari – kazali su.

No, „hulahupiranje“ nije jedini talent koji ima Matej Veličanstveni. Svira klavir, voli pjevati i glumiti, bavi se gimnastikom, a naročito voli crtati i bojiti. Uza sve to, odličan je učenik.

– Hoću li vrtjeti hula-hup i kad odrastem? Ne znam. Ja bih htio biti umjetnik, slikar… – kazao je Matej Mateković, čiji nastup u polufinalu Supertalenta s nestrpljenjem čeka čitav kraj.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI