Matko Cik i Teo Mesarov najbolje recitirali stihove Dravskog

Podravski list profile

Udruga za očuvanje kulturne i prirodne baštine Novoga Virja Konak organizirala je tradicionalni susret mladih recitatora i glumaca Pri Dravskomu u Novome Virju. Nastupilo je 30 osnovnoškolaca iz Kloštra Podravskog, Prugovca, Ferdinandovca, Miholjanca, Kalinovca i Novoga Virja koji su izvodili stihove Miroslava Doleneca – Dravskog i scenske igre prema njegovim zapisima. Najuspješniji su bili Matko Cik u kategoriji razredne nastave i Teo Mesarov u kategoriji predmetne nastave.

-Susret su tradicionalno otvorila djeca iz našeg Dječjeg vrtića Bregunica, a svi sudionici zaslužuju pohvale za izvedbe recitacija i scenskih igara – kaže Lidija Levačić Mesarov, članica organizacijskog odbora susreta.

FOTO: Željka Hrženjak

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Sesvečani oživjeli Ivanjske običaje

Hrvatsko folklorno društvo Sesvečice organiziralo je prikaz tradicijskih običaja za Ivanje u Podravski Sesvetama. Sesvečani su u suradnji s Udrugom umirovljenika Podravske Sesvete, Udrugom žena

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti