Matko pije drugima škodi!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Si čul da Matko ne pije?…. Ne, kaj mu je došlo. Ne znam…- započel je jedan prijateljski i naoko nevin, i prije sveg nevjerodostojan razgovor ispred dućana.

Matko je inače ribič koji je povezan z epitetom koji ga opisuje, ne kao alkoholičara, ali kao osobu koja je nužno spojiva s konzumacijom alkohola, posebice, ako ne i isključivo na prijateljskim  druženjima. Matko je veseljak, kojega lako, ako ne i nužno, zamišlamo s pivskom flašom v roki, ili z kupicom gemišta. Na ribolov je Matko ne išel bez dve gajbe pive ili dvajst litri gemišta, a ako je kaj bilo sigurno na ovome svetu, to je da ak dojdeš k Matku na ribolov i po najvekšoj vrućini, on ima navek zdeno pivo ili gema. Na to si se mogel  kladiti, kak i na to da bu HDZ pobedil na izborima, jedno i drugo bile su neizbježne istine. Se do nedavno…dok se ne pročula priča o Matku i njegovoj navodnoj alkoholnoj apstinenciji. Selo kak selo, jedvice je dočekalo ovu vijest i bez da ju je ko proveril kod Matkoja, različiti dijagnostičari i dijagnostičarke dali so svoje ekspertno mišljenje kaj je točno z Matkom. – Znal sem ja da nekaj neje vredu, si ti videl kak je on podbuhnjen, njemu ti jetra ne dela – zaključil je liječnik br.1.  Neje to istina, Matku je slezena otišla, čula sem ja, rekla mi je njezina sestrična, znaš ona koja je bila ljubavnica Niđojeva. Nakon kombinacija ovih vijesti od strane nekoliko narodnih stručnjaka, željnih dobre selske intrige i tuđe nevolje i poznatog fenomena „pokvarenog telefona“, za tjedan dana zišla je vest i proglas da Matko ne pije jer je: Pijani napastoval svoju sestričnu dok ga je došla glet na ribolov, a na to je naletel Niđo koji ga je vritnul v slezenu, koja je mam eksploderala, a se je to gledela Niđojeva žena koja je z klučom za menjati kotače ruknula Niđoja v jetru, a posle se štela obesiti, ali jo je našel velečasni za kojega se pripoveda da je tata od maloga Fabijana.

– Matko je v bolnici, njegova sestrična i Niđojeva žena so v ludnici, Niđo je v zatvoru, a velečasnog bo biskup premestil nekam, tak sem ja čul da je to zišlo. Baš grdo…tumačil je dijagnostičar br.3 i v sebi se podsmejaval. Tri dana posle nekakov četrti koji je čul se tri priče, pital je Matka, dok je pred dućanom pil: Kaj si nazaj počel piti? Čul sem za sestrično, a kaj se more, dogodilo se. Nego reči kak ti je slezena i jel se Niđo vrnul z zatvora. Si mort čul ko bu novi velečasni?

Matko ga je bledo poglenul, neznajući o čemu of to govori i ispod glasa izustil: Ja pijem, a drugima škodi…       

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI