Matura od 8. lipnja, završni ispiti u strukovnim školama već od sredine svibnja

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Župan Darko Koren, zamjenik Ratimir Ljubić i pročelnica za školstvo Ana Mušlek održali su sastanak na daljinu s ravnateljima srednjih škola naše županije o temi upisa u srednje škole te provođenju mature.

-Ovaj ćemo kolegij sigurno pamtiti zbog načina na koji se održava, no ovo je dokaz da se može dobro funkcionirati i u izvanrednim okolnostima. Znam da vam nije lako i da je opseg aktivnosti velik jer svjesni smo koliko je teško u ovim prilikama održavati sustav – rekao je Koren, dok je zamjenik Ljubić kazao kako su zadovoljni angažmanom škola i radom učenika te podržavaju napore da ova školska godina završi regularno.

U škole bi se, podsjetimo, prvo trebali vratiti učenici razredne nastave pri čemu je najraniji termin njihovog povratka u učionice  11. svibnja.

Trenutno se provodi faza planiranja upisnih mjesta za upise u I. razred srednje škole za školsku godinu 2020./2021. Dogovoreni su alternativni oblici promocije putem medijskih platformi koje će u narednom razdoblju provoditi škole i Županijska uprava kako bi učenici i njihovi roditelji  imali sve potrebne i relevantne informacije.

Državna matura će se pak prema najavama održati od 8. do 29. lipnja kad će se pisati i esej iz Hrvatskog jezika koji je bio predviđen za 16. svibnja. Završni ispiti u strukovnim školama kao i praktična nastava u malim grupama bi se prema najavama Ministarstva znanosti i obrazovanja trebala početi odvijati od sredine svibnja.

Stožeri i dalje očekuju službene upute od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja odnosno Stožera civilne zaštite RH i HZJZ.  Županijski stožer civilne zaštite, istaknuo je zamjenik Ljubić, za škole je već osigurao dezinficijens, a osigurat će i sva potrebna zaštitna sredstva u skladu s epidemiološkim protokolima koji će se odrediti.

-Pozivam ravnatelje na dodatan oprez, maturantima skrenite pozornost na mjere kojima se radi zdravstvene sigurnosti zabranjuju veća okupljanja te nalaže poštivanje pridržavanja uputa socijalnog distanciranja – rekao je Ljubić i dodao kako će se sastanak s ravnateljima osnovnih škola održati idući tjedan.

FOTO KcKž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI