MATURANTI NA MUKAMA Poznata liječnica mjerit će buku na norijadi, sprema i tužbe ako treba

Kazala je i kako će tražiti izuzeće lokalnog pravosuđa zbog moguće pristranosti te će tužbu podnijeti na sudu izvan Koprivnice


Autor: podravski.hr — 21.05.2018. / 11:48 Aktualno

Studenti će "morati" paziti da ne prijeđu granicu

Koprivnička liječnica dr. Dubravka White-Jukić najavila je kako će podnijeti tužbu protiv odgovornih osoba ako ove godine, kao što je bilo lani, buka zbog maturantske proslave pod šatorom na gradskom sajmištu bude prejaka.

Njezina je ordinacija u Sokolskoj ulici, nadomak mjestu gdje će danas u popodnevnim satima i utorak maturanti slaviti završetak škole pod šatorom, uz glazbu. Prošle godine dr. Withe-Jukić javno je istupila tvrdeći kako zbog prebučne glazbe tijekom dana nije mogla normalno raditi, a tijekom noći spavati.

– Već sam angažirala profesionalnog mjeritelja buke, koji će izmjeriti njezinu razinu u ordinaciji i u mome stambenom prostoru. U slučaju da nalaz bude iznad zakonski propisanog maksimuma, podnijet ću prijavu policiji uz dokaz o izmjerenoj buci te uz priložen zakon koji regulira to područje. Također ću podnijeti tužbu protiv osobe koja je svoj potpis stavila na dozvolu za proslavu. Prošle godine to je bio gradonačelnik Mišel Jakšić – najavila je poznata koprivnička liječnica.

Liječnica White-Jukić angažirala je profesionalnog mjeritelja

Kazala je i kako će tražiti izuzeće lokalnog pravosuđa zbog moguće pristranosti te će tužbu podnijeti na sudu izvan Koprivnice, o čemu se već savjetovala s odvjetnikom.

– Proučila sam sve propise i znam svoja prava. Ordinacija, prema zakonu, spada u prostore u kojima se liječi ljude i razina buke mora biti još manja nego u stambenom prostoru. Lanjsko iskustvo bilo je nepodnošljivo. Nakon neprospavane noći drugi dan nisam bila kako treba, a morala sam raditi, i to vrlo odgovoran liječnički posao – zaključila je dr. Dubravka Withe-Jukić.

Vrhunac norijade koprivničkih maturanata bit će danas (ponedjeljak) i sutra (utorak) nadomak gradskih bedema na Bašči, mjestu na kojem se svake godine organizira i veliki Renesansni festival.

Maturanti iz Koprivnice i okolice tamo se zabavljaju i piju pod velikim šatorom uz glazbu koju im s razglasa pušta DJ. Lani je bilo pritužaba da su bili prilično glasni, pogotovo u kasnim večernjim satima. Kako će biti ove godine – doznat ćemo već danas. (hš)