Međaši se boje zbog međašice, a ona kaže: ‘Platit ću nekome krčenje, riješit će se!’

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Duško Đuza i njegovi brojni međaši u vinogorju u Srdincu, mjestu u općini Novigrad Podravski, požalili su se na međašicu Anu Baždar koja već dvije godine ne održava vinograd te se s njezine loze na njihovu počeo širiti cvrčak koji je već u podravskim vinogradima napravio ogromne štete, a vinogradari su morali iskrčiti ponegdje i cijele vinograde zbog ovog nametnika.

– Meni nije u cilju svađati se s gospođom, nego je zamoliti da počisti vinograd ili ga iskrči ako ne namjerava uzgajati grožđe. Cvrčak je napravio već dosta štete po vinogradima i molimo je svi mi međaši da nešto poduzme jer ćemo na kraju morati prijaviti je fitosanitarnoj inspekciji pa će svejedno morati plaćati troškove krčenja – rekao je Duško.

Veli kako je vinograd već dvije godine zapušten i nitko ovdje ne dolazi, a osim opasnog cvrčka, ovdje se legu zmije i gušteri, a i korov sa zapuštene parcele počeo se širiti okolo.

– Šteta je da ovako lijepi vinograd propadne, a usput još napravi štetu okolnim trsima. Još je jednom molim da nešto poduzme jer će i naši vinogradi stradati, a to nije potrebno i još uvijek se može spasiti situacija, ali ako se čim prije prione poslu – veli Duško.

Kontaktirali smo i gospođu Anu koja nam je objasnila da je vinograd dala kćeri te da će se vinograd iskrčiti ovog tjedna.

– Znam da je problem s bolestima, a nije prskano dvije godine, tako da ćemo sigurno uskoro krenuti s krčenjem, ako neće kći, onda ću ja nekome platiti i riješiti će se to – rekla je Ana Baždar.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Kako se riješiti prhuti

U odrasloj dobi perutanje vlasišta nešto je učestalije u muškaraca. Izražena prhut ostavlja svoje tragove na odjeći, što se pogotovo opaža na tamnijim odjevnim predmetima.

  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI