Medicinske sestre razgovarale s klincima o ‘strašnim pikama’

Podravski list profile
Stručnjaci recimo kažu kako je jedan od načina da dijete oslobodite straha od igle, jest i taj da mu ne prijetite pikicama kad god želite da vas posluša

Senka Brodarić Adaković, Martina Kenđelić, Marina Matoničkin i Mihaela Ormanec Marčinko, medicinske sestre iz Virja, održale su predavanje za mališane mjesnog dječjeg vrtića na temu svog zanimanja. Kroz razne demonstracije mališani su saznali sve o radu medicinskih sestara te su dobili i korisne savjete o očuvanju zdravlja.  – Kroz druženje i igru naše gošće su djeci približile ‘strašne’ injekcije, zavoje za ozljede, flastere za ‘bube’, zaštitne kape, odjeću i maske te još mnogo toga zanimljivog – kazala je Maja Šobak, ravnateljica vrtića.

Stručnjaci recimo kažu kako je jedan od načina da dijete oslobodite straha od igle, jest i taj da mu ne prijetite pikicama kad god želite da vas posluša.

-Slično kao i kod babaroga, vještica ili čudovišta iz mraka, takav način zastrašivanja nije dobar, mada se prilično često koristi. Dijete će pikicu shvatiti kao najgoru kaznu ovoga svijeta i jako se plašiti svakog susreta s liječnikom. To vam zaista nije potrebno – piše na portalu roditelji.hr.

FOTO DV Zrno

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti