Mediji sve više spominju kako bi gradonačelnik Koprivnice mogao postati novi predsjednik SDP-a

U ovome trenutku na pameti su mi samo Koprivnica i želja da napokon dođe do promjena u SDP-u i da on bude jači. O drugome ne razmišljam. Kad SDP ponovno postane jaka stranka, lako će se izabrati novo vodstvo – izjavio je danas Jakšić za naš portal


Autor: podravski.hr — 21.07.2018. / 12:40 Aktualno

Mišel Jakšić (SDP Koprivnica) i Davor Bernardić, predsjednik stranke

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić sve se češće u medijima spominje kao jedan od glavnih kandidata za preuzimanje SDP-a u postbernardićevskom razdoblju. Nakon što je prije nekoliko dana takvu informaciju kao vrlo izglednu objavila Slobodna Dalmacija, to su danas učinili i Jutarnji te Večernji list.
Jakšić se u rješavanje unutarstranačkih problema, koji tinjaju praktički otkad je prije dvije godine Davor Bernardić postao šef stranke, javno uključio relativno nedavno, zatraživši prije nekih mjesec dana u intervjuu portalu Telegramu Bernardićev odlazak i nove unutarstranačke izbore na svim razinama.
Potom je supotpisao pismo dijela SDP-ovih gradonačelnika koji traže promjene u stranci, ali nije stao na stranu otvorenih pobunjenika protiv Bernardića predvođenih nedavno suspendiranima Peđom Grbinom, Mihaelom Zmajlovićem i Sinišom Hajdaš-Dončićem.
– U ovome trenutku na pameti su mi samo Koprivnica i želja da napokon dođe do promjena u SDP-u i da on bude jači. O drugome ne razmišljam. Kad SDP ponovno postane jaka stranka, lako će se izabrati novo vodstvo – izjavio je danas Jakšić za naš portal.
No, nema sumnje da su mu ambicije u zadnjih nekoliko tjedana porasle, a tomu su kumovale, kako neslužbeno doznajemo, i poruke koje je dobio od stranačkih prvaka – da je upravo on najbolje rješenje među kandidatima opterećenima pripadanjem ovoj ili onoj struji.
Navodno su mu Zlatko Komadina i Rajko Ostojić – koji su doveli Bernardića na čelo stranke – otvoreno kazali kako ga vide na čelu SDP-a, a istu je poruku, kako se šuška, dobio i od stranačkog barda Josipa Leke.
Prema dostupnim nam informacijama, izgledno je razrješenje krize u SDP-u u idućih mjesec do dva dana, a uglavnom se spominje očekivanje da će Davor Bernardić popustiti pritiscima sa svih strana te časno odstupiti, a vođenje stranke kao vršitelju dužnosti predsjednika bit će povjereno Komadini, koji bi trebao smiriti strasti i pripremiti unutarstranačke izbore. (hš)
FOTO: ARHIVA