Medijsko sveučilište: našim studentima 18, a vanjskima 36 kuna za gablec!

Studentske iskaznice u koprivničkoj studentskoj menzi koja je u hotelu Podravina, ne vrijede, a prehranu svim studentima plaća Grad Koprivnica


Autor: podravski.hr — 17.12.2012. / 15:46 Aktualno

Studenti u hotelu

KOPRIVNICA – Studenti Medijskog sveučilišta u Koprivnici od prvog su dana vlasnici ‘iksica’, popularnih studentskih iskaznica na temelju kojih ostvaruju pravo na topli obrok u menzi. Iako je od početka rada Medijskog sveučilišta prošlo gotovo tri mjeseca, iksice naših studenata još nisu u funkciji. Nekoliko studenata požalilo nam se kako u menzi u Hotelu Podravina moraju plaćati punu cijenu obroka, a neki od njih čak su i posuđivali iskaznice od kolega s Ekonomskog fakulteta kako bi mogli kupiti jeftiniji gablec.
– Kad sam prvi put došla u menzu, iskreno sam se začudila kad su mi rekli da mi iksica ne vrijedi jer na njoj nema sredstava. Platila sam punu cijenu i od tada sam išla jesti u menzu samo kad sam uspjela posuditi iksicu od nekog drugog – rekla nam je jedna studentica Medijskog sveučilišta koja je htjela ostati anonimna.
Da s iksicama nešto nije u redu, potvrdili su nam i u Hotelu Podravina, no nisu znali reći gdje je zapelo. U tajništvu Medijskog sveučilišta objasnili su o čemu je riječ.
– Medijsko sveučilište privatna je ustanova i ne financira je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Bez obzira na to, pravo na prehranu u menzi Hotela Podravina imaju svi studenti. Dok se ne riješi problem s iksicama, odnosno dok ne prijeđemo na teret Ministarstva, obroke će studentima sufinancirati Grad Koprivnica i to s 18 kuna za studente s područja Koprivničko- križevačke županije i s 36 kuna za studente iz drugih županija – rekla je Ivana Bagarić Peroš, glavna tajnica Medijskog sveučilišta.
Do kad će Grad Koprivnica sufinancirati prehranu studenata za sada nije poznato, no doznali smo kako se ubrzano radi na tome da sufinanciranje preuzme Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Marko Murković