Međimurcima dopušten rekreativni ribolov, a u međuvremenu cvate krivolov u Podravini

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Izgleda da je veliki pritisak rekreativnih ribiča ipak uspio. Naime, u susjednoj nam Međimurskoj županiji, županijski Stožer civilne zaštite, koji je dobio dopuštenje nacionalnog, samostalno je regulirao rekreativni ribolov na području županije.

– Nakon današnjih kontakata sa Stožerom CZ Republike Hrvatske dobili smo mogućnost da od danas može Stožer CZ Međimurske županije regulirati INDIVIDUALNI ODLAZAK U RIBOLOV. Sukladno navedenom, od 08.04.2020. DOZVOLJAVA se individualni odlazak u ribolov uz pridržavanje svih mjera vezano uz sprječavanje širenja virusa COVID-19 – naveo je uz ribički pozdrav Bistro, Josip Grivec, načelnik tamošnjeg županijskog Stožera CZ u posebnom priopćenju.

Prema tome, sretni su sad oni ribiči, koji na području svoje općine ili grada imaju ribolovne vode, jer dopuštenje za ribolov, nikako nije jače od mjere ograničavanja kretanja, ili socijalnog distanciranja, što je vrlo važno napomenuti. Dakle, na ribolov Međimurci mogu ići , ali na područje svoje općine ili grada te sam.

Podsjetimo županijski stožer Koprivničko-križevačke županije civilne zaštite donio je prošli tjedan odluku o obustavi rekreativnog ribolova na području županije, koja je važeća.

No u međuvremenu krivolovci koriste nastalu situaciju. Tako su danas ribočuvari, Ribočuvarske službe Zajednice ribolovnih klubova Koprivnica na jezeru Autoput II, popularnom ZERP- u izvukli mrežu, koju su postavili krivolovci, koji su sasvim krivo procijenili da ako nema ribiča, da nema niti ribočuvara na ribolovnim vodama.

Ribočuvari su mrežu izvukli iz ZERP-a

– Nažalost počinitelji zbrisali, ali su poznati i o tome je obavještena PP Koprivnica. Ribočuvari posebno ovih dana imaju pojačan nadzor i kontrolu na našim vodama- poručili su iz ribočuvarske službe.

FOTO: ILUSTRACIJA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI