Međunarodna izložba: Ludbreška ulja osvojila zlato i srebro

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Varaždinskoj županiji protekle se subote održala  3. međunarodna izložba bučinih ulja Alpe – Adria i 10. izložba bučinih ulja Hrvatske. Za zlatne, srebrne i brončane medalje za kvalitetu borila su se bučina ulja iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i Mađarske. Pristiglo je ukupno 168 uzoraka. Svaki od njih bio je podvrgnut dosad najstrožem ocjenjivanju budući da je ove godine dodatno podignut bodovni prag, a time i ljestvica kvalitete. 

– Ovo je najveća specijalizirana izložba bučinih ulja u Europi, a ovi su proizvodi doista najbolji i najkvalitetniji. U takvoj konkurenciji nije ni jednostavno niti lako izboriti zlatnu medalju, a kamoli postati šampion. Čestitam šampionima, obitelji Sinković, osvajačima medalja i svima koji su sudjelovali na izložbi, a upućujem zahvalnost svim županijama kao institucijama, jer su prepoznale vrijednost bučina ulja i u velikoj mjeri pružile podršku svojim proizvođačima da sa svojim uzorcima dođu na ovu izložbu – rekao je predsjednik Saveza Alpe – Adria i župan Radimir Čačić.

Ocjenjivački sud dodijelio je ukupno 22 zlatne medalje, 104 srebrne i 23 brončane medalje, a uspjeh su postigli i ludbreški proizvođači. Tako je srebrnu medalju za djevičanska bučina ulja proizvedena tradicionalnim postupkom (uz prženje) osvojio OPG Mirko Lastavec iz Hrastovskog, dok je u kategoriji hladno-prešanih bučinih ulja zlatnu medalju osvojila Učenička zadruga „Zdenček“ Srednje škole Ludbreg. Proglašen je i šampion izložbe, Uljara Sinković iz Krapinsko-zagorske županije koja je osvojila nagradu u iznosu od 2000 eura.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI