Međunarodni dan borbe protiv nasilja: Osvijestiti javnost o nasilju nad ženama

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova naše županije na đurđevačkoj tržnici organiziralo je akciju u povodu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Tijekom javne akcije kroz razgovor podijeljene su informacije o načinu prijave nasilja, te gdje se može dobiti savjet i podrška onima koji su izloženi nasilju. Verica Rupčić, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova, kazala je kako se obilježavanjem ovog dana želi ukazati na učestalost i brutalnost nasilja nad ženama te poslati snažna poruka o važnosti svih aktivnosti u smislu zaustavljanja nasilja nad ženama.

Rupčić je istaknula kako je važno umrežavanje i uključivanje policije, sudstva, socijalnih službi, organizacija civilnog društva i samih žrtava nasilja u sustav suzbijanja i prevencije.

FOTO KcKž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI