MENADŽERI KRITIZIRALI VLAST Šef Pobe Julio Kuruc: Političarima smo dobri samo uoči izbora

Gradonačelnica Vesna Želježnjak odgovorila im je kako nema inicijative niti od strane poduzetnika, a dožupan Darko Sobota požalio se da država nije dala dovoljno slobode lokalnoj upravi


Autor: podravski.hr — 26.02.2013. / 10:55 Aktualno

KOPRIVNICA – Vodeći menadžeri tvrtki iz naše županije prozvali su lokalne vlasti da ne čine dovoljno za gospodarstvo, a predstavnici vlasti odgovorili su im da nema dovoljno prave inicijative od strane poduzetnika. Sukus je to rasprave na prvoj ovogodišnjoj sjednici Županijske gospodarske komore održanoj jučer (ponedjeljak) u Koprivnici.
Julio Kuruc, predsjednik Uprave Podravske banke, upozorio je kako ih političari žele uz bok samo u vrijeme izbora.
– Imali smo obećanja da će naši saborski zastupnici, zamjenici ministara i drugi dužnosnici aktivno sudjelovati u gospodarskom životu te pratiti naše probleme, ali još nije održan niti jedan sastanak- požalio se Kuruc.
Ivan Katavić, vlasnik križevačkog KTC-a, upozorio je na preskupe lokalne namete na investicije, primjerice komunalne doprinose, a Ivan Urbančić, gazda koprivničkog Renotexa, također se požalio na nerazumijevanje gradskih dužnosnika prema njihovim poslovnim problemima.
Gradonačelnica Vesna Želježnjak odgovorila im je kako nema inicijative niti od strane poduzetnika, a dožupan Darko Sobota požalio se da država nije dala dovoljno slobode lokalnoj upravi.
Izvještava: MATIJA DOLENEC
Na fotografiji: Sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore