Mijenjaju izgled mjesta: Za izgradnju rotora Općina ulaže čak 800.000 kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općina Veliki Bukovec u narednom će razdoblju provesti nekoliko projekata koji će u bitnom promijeniti izgled općine Veliki Bukovec.  Jedno od tih projekata je i izgradnja velikog kružnog toka u središtu mjesta. Radi se o križanju koje spaja Dravsku, Kolarovu i ulicu Franje Sovića, a glavni projekt je gotov te slijedi raspisivanje natječaja.

– Ovaj projekt realizirat ćemo iz funkcionalnih i sigurnosnih razloga. Radi se o prometnom raskrižju u središtu općina. Upravo zato odlučili smo se da ćemo ovaj projekt financirati sami. Uz rekonstrukciju cijelog raskrižja, obnovit će se i javna rasvjeta te bi trošak ovog projekta trebao iznositi oko 800.000 kuna – rekao je Franjo Vrbanić, načelnki Općine Veliki Bukovec.

Isto tako, na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća donesena je i odluka o izradi 3. izmjene i dopune Prostornog plana uređenja općine. Radi se o usklađenju Prostornog plana s posebnim propisima i aktima Varaždinske županije i Općine Veliki Bukovec. Riječ je o sveobuhvatnoj reviziji prostorno-planskog dokumenta kojom će biti obuhvaćeno cijelo područje općine. Treći projekt koji se tiče uređenje javnih površina je europski projekt za uređenje šumskih putova. Radi se o dva puta koji iz naselja vode prema rijeci Dravi kroz šumski predio.

Općina je u pripremi dokumentacije za prijavu projekta na natječaj Ulaganje u šumsku infrastrukturu. Preko tog programa Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Općina planira prijaviti projekt uređenja šumskog puta koji bi prije svega bio u funkciji razvoja turizma odnosno rekreacije, ali i u funkciji svakodnevnog života.

– Projekt se financira u cjelokupnom iznosu iz fondova Europske unije i nacionalnih fondova. Mislim da je to jako dobro rješenje i da je to još jedan projekt koji može donijeti europska sredstva u našu općinu. Postoje dvije mogućnosti od kojih svaka predviđa izgradnju šumskog puta u duljini nešto većoj od dva kilometra. Osim što bi se ovi putovi koristili za turizam i rekreaciju, oni su prometni pravci i ljudi ih svakodnevno koriste, pa bi se tako poboljšali uvjeti svakodnevnog prometa – pojasnio je Franjo Vrbanić, načelnik dodajući da se radi o potencijalnoj investiciji od više milijuna kuna.

FOTO Dubravko Vutuc

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI