Milan Bandić istaknuo kandidate na mjesnim izborima u Koprivnici, jedna lista posebno je zanimljiva

U mjesnome odboru Reka, koji pokriva istoimeno prigradsko naselje, nositelj Bandićeve liste bit će Željko Oršoš, a na njoj su još Ratko Ignac, Davor Oršoš, Damir Oršoš, Marijan Oršoš, Zlatko Bogdan i Željko Oršoš


Autor: podravski.hr — 09.11.2018. / 15:56 Aktualno

MIlan Bandić, gradonačelnik Zagreba (Foto: Damir Krajač / Cropix)

Godinu dana nakon što je Stranka rada i solidarnosti zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića osnovala ogranak u Koprivnici, prvi će put sudjelovati na izborima u tome gradu.
Izbori za vijeća mjesnih odbora održavaju se 25. studenoga, a Bandićeva stranka istaknula je liste u dva od 18 koprivničkih mjesnih odbora. Nositelj liste u mjesnom odboru Centar, koji pokriva uže gradsko središte, bit će vulkanizer Marijan Kučko, i ondje će se „tući“ s listama velikih koalicija koje su okupljene oko SDP-a i HDZ-a te jednom nezavisnom listom građana.
U mjesnome odboru Reka, koji pokriva istoimeno prigradsko naselje, nositelj Bandićeve liste bit će Željko Oršoš, a na njoj su još Ratko Ignac, Davor Oršoš, Damir Oršoš, Marijan Oršoš, Zlatko Bogdan i Željko Oršoš. Zanimljivo je da su svi po nacionalnosti Romi. No, to i ne treba previše čuditi ako se zna da je zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi u Bandićevu saborskom klubu. Nitko od njih dosad, koliko je poznato, nije bio politički angažiran. I njima će se suprotstaviti SDP-ova i HDZ-ova koalicija.
Koprivnica je u II. izbornoj jedinici u kojoj se redovito na parlamentarnim izborima pojavljuje lista na čijem je čelu Milan Bandić, pa je logično da upravo tamo pokušava proširiti svoj politički utjecaj. Na prošlim je izborima na njegovoj listi kao drugi u Sabor na kraju upao tadašnji đurđevački gradonačelnik Željko Lacković. On je Bandićeva zamjena u Saboru. (hš, rm)
FOTO: DAMIR KRAJAČ / CROPIX