Milica i Zdravko: Ljubav, razumijevanje i potpora recept su za zlatni pir

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Milica (69) i Zdravko (72) Medvarić iz Starigrada, koprivničkog prigradskog naselja, nedavno su proslavili pola stoljeća sretnog bračnog života. Upoznali su se, kao i većina parova nekoć, na zabavi u Starigradu, na koju je došla Milica, inače rodom iz obližnje Reke.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdnaju Podravskog lista…

– Bilo je to u jesen, u vrijeme berbe. Tamo smo se malo „škicali“, a već iduće proljeće smo se vjenčali. Nije se nekad hodalo godinama kao danas – ispričala nam je Milica Medvarić.  Dodala je kako su imali dobar brak. Radili su, gradili kuću, podizali djecu.

– I tako je prošlo i 50 godina. Naš recept za uspješan brak je ljubav i kompromis. Ne može jedan zapovijedati, a drugi slušati. Sve se treba zajednički dogovarati, jedno drugo slušati – poručila je Milica. Suprug Zdravko kazao je kako su se uvijek razumjeli i voljeli.

– Nikad se nismo tukli, a ako smo se posvađali, nikad se nismo ljutili jedno na drugo duže od deset minuta. Sve što smo imali, pa i novac, uvijek smo dijelili i 50 godina brzo je prohujalo – ispričao je Zdravko Medvarić.

Najveća su im radost kći Nataša, sin Darko, zet Dražen, snaha Marica te unuci Damian, Dominik, Luka i Lovro. Žive sa sinom i snahom i svi se dobro slažu, a upravo su u društvu djece i unuka i skromno proslavili svoj velik dan.

– Želja nam je bila velika proslava jer oboje imamo veliku obitelj, koja je naše najveće bogatstvo, sestre i braću, no zbog situacije s pandemijom nismo mogli. Osim toga, oboje smo oboljeli od koronavirusa, a suprug Zdravko završio je u bolnici na kisiku.  Srećom, oporavio se.  Ako bude zdravlja, možda to i organiziramo, kao i obnovu bračnih zavjeta – ispričala je Milica i dodala kako im je jedina želja za zlatni pir dobro zdravlje, a ako toga bude, bit će i dijamantnog pira.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

U planu obnova domova europskim novcem

Grad Đurđevac planira europskim novcem obnoviti društveni dom u Sirovoj Kataleni i vatrogasni dom u Mičetincu. Projekti se redovito prijavljuju na razne natječaje, a sad

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI