Milica i Zdravko: Ljubav, razumijevanje i potpora recept su za zlatni pir

Milica (69) i Zdravko (72) Medvarić iz Starigrada, koprivničkog prigradskog naselja, nedavno su proslavili pola stoljeća sretnog bračnog života. Upoznali su se, kao i većina parova nekoć, na zabavi u Starigradu, na koju je došla Milica, inače rodom iz obližnje Reke.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdnaju Podravskog lista…

– Bilo je to u jesen, u vrijeme berbe. Tamo smo se malo „škicali“, a već iduće proljeće smo se vjenčali. Nije se nekad hodalo godinama kao danas – ispričala nam je Milica Medvarić.  Dodala je kako su imali dobar brak. Radili su, gradili kuću, podizali djecu.

– I tako je prošlo i 50 godina. Naš recept za uspješan brak je ljubav i kompromis. Ne može jedan zapovijedati, a drugi slušati. Sve se treba zajednički dogovarati, jedno drugo slušati – poručila je Milica. Suprug Zdravko kazao je kako su se uvijek razumjeli i voljeli.

– Nikad se nismo tukli, a ako smo se posvađali, nikad se nismo ljutili jedno na drugo duže od deset minuta. Sve što smo imali, pa i novac, uvijek smo dijelili i 50 godina brzo je prohujalo – ispričao je Zdravko Medvarić.

Najveća su im radost kći Nataša, sin Darko, zet Dražen, snaha Marica te unuci Damian, Dominik, Luka i Lovro. Žive sa sinom i snahom i svi se dobro slažu, a upravo su u društvu djece i unuka i skromno proslavili svoj velik dan.

– Želja nam je bila velika proslava jer oboje imamo veliku obitelj, koja je naše najveće bogatstvo, sestre i braću, no zbog situacije s pandemijom nismo mogli. Osim toga, oboje smo oboljeli od koronavirusa, a suprug Zdravko završio je u bolnici na kisiku.  Srećom, oporavio se.  Ako bude zdravlja, možda to i organiziramo, kao i obnovu bračnih zavjeta – ispričala je Milica i dodala kako im je jedina želja za zlatni pir dobro zdravlje, a ako toga bude, bit će i dijamantnog pira.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI