Milica Mitričić: Ovo mi je odlična zanimacija i odmor

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zajednički ekovrtovi, projekt Udruge Kopriva iz Koprivnice, ušao je u petu godinu provedbe. Kako kaže Ivan Funtek, predsjednik udruge, zadovoljni su odazivom građana, a trenutno je od ukupno 78 parcela popunjeno njih 70.

– Dok su zadovoljni korisnici, i mi smo zadovoljni, a nadam se da će tako i  ostati. Ugovor s Gradom Koprivnicom, čije je zemljište, imamo još pet godina i nadam se da ćemo ga produljiti jer je interes Koprivničanaca zaista odličan – rekao je Funtek i dodao da korisnici godišnje plaćaju članarinu od 100 kuna čime se pokrivaju troškovi vode i ostali manji troškovi.

Milica Mitričić od lani ima svoj mali povrtnjak u Zajedničkim eko vrtovima u Špoljarskoj ulici i, kako kaže, jako je zadovoljna što u Koprivnici može imati svoj vrt jer živi u zgradi.

Milica Mitričić

– Evo baš sam sad došla zaliti salatu koju sam nedavno posijala. Iako je padala kiša, nije to dovoljno vlage pa joj moram malo pomoći da bolje raste – veli Milica.

Kako kaže, prije više godina živjela je na selu i oduvijek je imala povrtnjak, a otkako je u stanu to joj je jako nedostajalo.

– Volim raditi na zemlji i uzgajati svoje povrće pa sam zato ovdje iznajmila parcelu. Često dolazim kako bih održavala povrtnjak, svakog drugog dana, a i društvo je dobro. Uvijek ovdje nekog sretnem, malo popričamo pa nastavim s poslom – kazala je Milica.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Sportsko natjecanje za djecu i roditelje

U sklopu Dječjeg tjedna održano je sportsko natjecanje „Najbolji tim u gradu“ u organizaciji Grada Križevaca, Zajednice športskih udruga Križevci i Društva športske rekreacije Križevci.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI