MILIJUN KUNA MJESEČNO Predsjednica: To je duboko nemoralno. Šef Podravke: To je normalan iznos

Nećemo pristati na predloženi otpis dugova - otkriva Pucar stajalište Agrokorovih dobavljača


Autor: podravski.hr — 03.02.2018. / 16:20 Aktualno

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i šef Podravke Marin Pucar

Ne stišavaju se burne reakcije na vijest da Texo management, tvrtka u kojoj je donedavno radio Vladin povjerenik u Agrokoru Ante Ramljak, za konzultantske usluge tjedno od Agrokora dobiva čak 243.000 kuna, što mjesečno iznosi blizu milijun kuna.
– Kad sam to pročitala ovih dana u medijima, bila sam apsolutno šokirana. Naravno, to je podatak koji treba potvrditi i provjeriti. Ako je tako, to je duboko nemoralno. Taj iznos koji ta firma dobije za tjedan je puno veći nego što prosječni hrvatski radnik zaradi u godini dana – izjavila je za HRT hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.
No, predsjednik Uprave koprivničke Podravke Marin Pucar očito ne misli tako. Gostujući u dnevniku Nove TV, Pucar je naglasio kako u tom iznosu ne vidi ništa sporno.
– Ovo nije proces što se tiče Hrvatske. S obzirom na veličinu kompanije, ovo je međunarodni proces i ovakvi troškovi su normalni za obim poslovanja kakav Agrokor ima u regiji – rekao je Pucar u razgovoru koji je s njim vodio novinar Mislav Bago.
Kao čelnik udruge Agrokorovih dobavljača Pucar je otkrio i kakav je njihov stav o mogućem otpisu dugova. Dok Ante Ramljak drži kako će dobavljači vjerojatno morati otpisati gotovo 80 posto svojih potraživanja, a ostatak pretvoriti u dionice Agrokora, Pucar ističe kako se oni s time ne mogu složiti.
– Kad je riječ o otpisu dugova, tu su dobavljači vrlo jasni – 15 posto za robu i usluge, 30 posto po osnovu mjenica i financijskih plasmana, a sve ostalo je za dobavljače neprihvatljivo – navodi šef Podravke.
Podravka je u Agrokoru izložena s oko 130 milijuna kuna prijavljenih potraživanja. Otpis većine tih potraživanja mogao bi drastično srezati ionako skromnu Podravkinu dobit. (rm)
FOTO: NIKOLA WOLF