MILIJUNI EURA U Drnju otvoren najsuvremeniji pogon za proizvodnju šumskih sadnica za europsko tržište

Podravski list profile
Moderan rasadnik poput ovog u Drnju jamac je očuvanja šuma u Hrvatskoj. Kvalitetne sadnice iz ovog pogona sadit će se diljem Hrvatske, ali i Europe

Čak dva milijuna eura Hrvatske šume uložile su u novi, kako kažu, najsuvremeniji pogon za proizvodnju šumskih sadnica u kontejnerima i sjetvu sjemena. Službeno otvorenje održano je danas u 11 sati u Kolodvorskoj ulici.

-Moderan rasadnik poput ovog u Drnju jamac je očuvanja šuma u Hrvatskoj. Kvalitetne sadnice iz ovog pogona sadit će se diljem Hrvatske, ali i Europe. Podaci Eurostata govore da je u 25 godina pošumljenost Hrvatske veća za 17 posto što nas svrstava u sam svjetski vrh – rekao je državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Željko Kraljičak.

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić istaknuo je kako je rasadnička proizvodnja važan segment u pomaganju šumama da se prilagode klimatskim promjenama i ostanu zdrave i vitalne.

-Samo u ovaj rasadnik uložili smo do danas dva milijuna eura – dodao je.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti