MILIJUNI EURA U Drnju otvoren najsuvremeniji pogon za proizvodnju šumskih sadnica za europsko tržište

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Čak dva milijuna eura Hrvatske šume uložile su u novi, kako kažu, najsuvremeniji pogon za proizvodnju šumskih sadnica u kontejnerima i sjetvu sjemena. Službeno otvorenje održano je danas u 11 sati u Kolodvorskoj ulici.

-Moderan rasadnik poput ovog u Drnju jamac je očuvanja šuma u Hrvatskoj. Kvalitetne sadnice iz ovog pogona sadit će se diljem Hrvatske, ali i Europe. Podaci Eurostata govore da je u 25 godina pošumljenost Hrvatske veća za 17 posto što nas svrstava u sam svjetski vrh – rekao je državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Željko Kraljičak.

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić istaknuo je kako je rasadnička proizvodnja važan segment u pomaganju šumama da se prilagode klimatskim promjenama i ostanu zdrave i vitalne.

-Samo u ovaj rasadnik uložili smo do danas dva milijuna eura – dodao je.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI