MILIJUNSKA PREVARA Iskorištavao starce, nemoćne i nepismene: Potpisali ugovor o najmu, a mislili da plaćaju ratu za kupnju kuće

Policija sumnja da je uhićeni 39 - godišnjak nezakonito priskrbio više od milijun kuna


Autor: podravski.hr — 08.04.2013. / 14:10 Crna kronika

Ilustracija / Dvojac je uhićen prije dvije godine (fotografija nema veze s događajem iz teksta)

KOPRIVNICA – Danas su koprivnički policajci završili krim istraživanje i uhitili 39-godišnju osobu zbog desetak prijevara teških više od milijun kuna. Policija sumnja da je uhićeni muškarac prevario nekoliko mještana Vlaslava, Sigeca i Virja tako da su mislili da kupuju kuću, a zapravo su mu plaćali najam. O tome su policajci priopćili:
– Sumnja se da je osoba u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe, dovodila u zabludu više osoba s područja Vlaislava, Sigeca i Virja, lažnim prikazivanjem da s njima sklapa ugovore o kupoprodaji kuće. On je iskorištavao nepismenost i neukost oštećenika, te im davao na potpis ugovore o najmu kuća koje su u njegovom vlasništvu, uz cijenu najma od 1500 do 4000 kuna, za što su oštećenici smatrali da su rate kredita za kupnju kuće – stajalo je u policijskom priopćenju u kojem je dodano kako je 39 – godišnjak na takav način nezakonito zaradio preko milijun kuna. (ke)

FOTO: Ilustracija Podravskog lista