‘MINA’ U POLJU Policija istražuje slučaj, vlasnik uništenoga kombajna u šoku: “Da mi je znati tko je to učinio, samo da ga nešto priupitam…”

Šteta na kombajnu je velika i što je još gore, sve to se dogodilo na vrhuncu sezone kombajniranja kukuruza


Autor: podravski.hr — 01.10.2018. / 14:27 Aktualno

Mladen Kirić drži u ruci metal koji mu je uništio stroj

Kada je Ludbrežanin Mladen Kirić, poljoprivrednik iz prigradskog naselja Sigetec Ludbreški, za vrijeme kombajniranja kukuruza u svom kombajnu čuo glasne zvukove lupanja metala o metal, odmah je pomislio na najgore.
Nažalost, bio je u pravu, bio je nova žrtva zlonamjernog podmetanja metalnih dijelova u polje kukuruza s namjerom da se napravi šteta na kombajnu. Šteta na kombajnu je velika i što je još gore, sve to se dogodilo na vrhuncu sezone kombajniranja kukuruza.
Metalni predmet, a radi se o željeznom dijelu starog radnog stroja koji u sredini ima otvor, ulaskom u rotirajući dio kombajna počeo je odmah praviti nepopravljivu štetu na mehanizmu kombajna koji odvaja klipove od stabljika. Iako je Mladen odmah stao s kombajniranjem, šteta je već bila počinjena.
– Ovdje se radi o čistoj zlobi ili patološkom poremećaju. Želio bih znati tko je to učinio samo da ga pitam jedno pitanje: Zašto – vidno potresen veli Mladen Kirić.
– Govore mi ljudi da mi je to učinio netko od konkurenata tko također ima kombajn, ali ja u to ne vjerujem. Mislim da je ovo djelo bolesnog čovjeka. Eto, u Mađarskoj sam nabavio dijelove i sad još traju popravci. Kad sve sastavimo, dalje ćemo nastaviti s poslom – rekao je Mladen Kirić.
Članovi obitelji Kirić kazali su nam da imaju svoje sumnje tko bi mogao biti počinitelj ovog zlodjela, ali to se sada sa sigurnošću ne može utvrditi. Slučaj je prijavljen policiji. (md)

Šteta na kombajnu je golema

FOTO: NIKOLA WOLF