Ministar Beroš: Naredio sam potpunu mobilizaciju zdravstvenog sustava

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ministar zdravstva Vili Beroš naredio je danas potpunu mobilizaciju zdravstvenog sustava u borbi s epidemijom koronavirusa. Na svom facebook profilu napisao je:

“Aktualno stanje s korona virusom tjera nas sve u zdravstvenom sustavu na izvanredni angažman, od liječnika primarne zdravstvene zaštite, hitne pomoći, zavoda za javno zdravstvo do svih bolnica koje skrbe za sve oboljele. Naredio sam kao ministar zdravstva potpunu mobilizaciju cijelog javnozdravstvenog sustava u Hrvatskoj. Upravo je ovo vrijeme da pokažemo istinsku predanost našem pozivu.”

Dan ranije kazao je kako izazov nisu smještajni kapaciteti i kreveti, već nedostatak zdravstvenog osoblja, liječnika i medicinskih sestara. To će nastojati djelomično riješiti preraspodjelom zdravstvenog kadra i angažmanom umirovljenih liječnika, ali ne za rad sa zaraženima.

Dodajmo i kako je trenutno više od 1000 njegovatelja i njegovateljica na zavodu za zapošaljvanje i moguće je računati i na njih, a tu su i studenti završnih godina medicine te medicinske sestre na završnim godinama studija.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI