Ministarstvo branitelja pružilo je pomoć Ivici Bobašu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nakon objave našeg teksta o Ivici Bobašu, branitelju iz đurđevačkog prigradskog naselja Sirova Katalena koji živi u teškim uvjetima, reagiralo je Ministarstvo branitelja koje ističe da provodi sveobuhvatnu skrb o braniteljima kako bi njihova žrtva u Domovinskom ratu bila trajno vrednovana.

– Upravo donošenjem novog zakona o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji 2017. godine prepoznata je socijalno najugroženija kategorija hrvatskih branitelja, koji nisu u radnom odnosu i ne ostvaruju pravo na mirovinu te je uvedena naknada za nezaposlene hrvatske braniteljekoju koristi i Ivica Bobaš. S obzirom na navode kako hrvatski branitelj Bobaš nema „braniteljsku mirovinu“, skrećemo pozornost kako hrvatski branitelji pravo na starosnu i prijevremenu starosnu mirovinu ostvaruju pod uvjetom i na način propisan zakonom o mirovinskom osiguranju. Ministarstvo je pružilo savjetodavnu pomoć Ivicu Bobašu o mogućnostima ostvarivanja drugih prava iz zakona – navode iz Ministarstva branitelja.

Uvažavajući aktualnu epidemiološku situaciju i preporučene mjere za prevenciju širenja koronavirusa, Ministarstvo je dostupno svim braniteljima i članovima njihovih obiteljite adekvatno reagira na probleme s kojima se susreću.

– Na području Koprivničko-križevačke županije dostupna je područna jedinica Ministarstva na adresi Ulica hrvatske državnosti 7/1 u Koprivnici. Broj telefona za kontakt je 048/625-271, a e-mail adresa tatjana.mihaldinec@branitelji.hr – poručuju iz Ministarstva branitelja.

Foto Đuro Grčić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI