Ministarstvo branitelja pružilo je pomoć Ivici Bobašu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nakon objave našeg teksta o Ivici Bobašu, branitelju iz đurđevačkog prigradskog naselja Sirova Katalena koji živi u teškim uvjetima, reagiralo je Ministarstvo branitelja koje ističe da provodi sveobuhvatnu skrb o braniteljima kako bi njihova žrtva u Domovinskom ratu bila trajno vrednovana.

– Upravo donošenjem novog zakona o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji 2017. godine prepoznata je socijalno najugroženija kategorija hrvatskih branitelja, koji nisu u radnom odnosu i ne ostvaruju pravo na mirovinu te je uvedena naknada za nezaposlene hrvatske braniteljekoju koristi i Ivica Bobaš. S obzirom na navode kako hrvatski branitelj Bobaš nema „braniteljsku mirovinu“, skrećemo pozornost kako hrvatski branitelji pravo na starosnu i prijevremenu starosnu mirovinu ostvaruju pod uvjetom i na način propisan zakonom o mirovinskom osiguranju. Ministarstvo je pružilo savjetodavnu pomoć Ivicu Bobašu o mogućnostima ostvarivanja drugih prava iz zakona – navode iz Ministarstva branitelja.

Uvažavajući aktualnu epidemiološku situaciju i preporučene mjere za prevenciju širenja koronavirusa, Ministarstvo je dostupno svim braniteljima i članovima njihovih obiteljite adekvatno reagira na probleme s kojima se susreću.

– Na području Koprivničko-križevačke županije dostupna je područna jedinica Ministarstva na adresi Ulica hrvatske državnosti 7/1 u Koprivnici. Broj telefona za kontakt je 048/625-271, a e-mail adresa tatjana.mihaldinec@branitelji.hr – poručuju iz Ministarstva branitelja.

Foto Đuro Grčić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI