Ministarstvo kulture: Najviše novca Hlebinama, najmanje židovskom groblju

Podravski list profile
Na natječaj je ukupno prijavljeno 1069 programa iz cijele Hrvatske, a iz naše županije odobreno je njih 19.

Ministarstvo kulture nedavno je dodijelilo novac za zaštitu nepokretnih kulturnih dobara u našoj županiji. Na natječaj je ukupno prijavljeno 1069 programa iz cijele Hrvatske, a iz naše županije odobreno je njih 19. Najviše novca, 300.000 kuna, odobreno je Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama za obnovu krovišta objekta, a slijedi crkva svete Ane iz Križevaca s pavlinskim samostanom, kojoj je dodijeljeno 200.000 kuna.

Za obnovu crkve sv. Emerika u Imbriovcu odobreno je 180 tisuća kuna, crkvi Ivana Krstitelja iz Koprivničkog Ivanca te Starom Gradu Kalniku 140.000 kuna, Starom Gradu Đurđevcu 120.000 kuna, a po 100.000 kuna dobili su crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije u Donjoj Glogovnici kod Križevaca, Grad Mali Kalnik u općini Gornja Rijeka, crkva svete Margarete u Gornjem Dubovcu kod Križevaca, kompleks franjevačkog samostana s crkvom svetoga Antuna u Koprivnici te koprivnička Sinagoga. Po 90.000 kuna odobreno je za obnovu židovskih arkada na groblju u Križevcima, Katedrali svete Trojice, legradskoj crkvi Presvetog Trojstva te crkvi svetog Arhangela Mihajla u Velikoj Mučni. Osamdeset tisuća kuna dodijeljeno je crkvi svetog Petra u Apatovcu, 70.000 kuna kapeli svetog Andrije u Kamešnici kod Kalnika, a najmanje, 50.000 kuna, židovskom groblju u Koprivnici.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti