Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ministarstvo sufinancira police osiguranja za štetu od divljači

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je natječaj za sufinanciranje premije police osiguranja za štetu od divljači na poljoprivrednim usjevima u 2022. kako bi se smanjili ekonomski gubici u poljoprivredi prouzročeni od divljači.

Ukupno planirana vrijednost natječaja za 2022. iznosi četiri milijuna kuna uz mogućnost povećanja.

Intenzitet sufinanciranja iznosi do 70 posto prihvatljive premije osiguranja. Prihvatljivi prijavitelj je lovoovlaštenik koji ima valjani ugovor o pravu lova. Natječaj je otvoren od 14. veljače 2022. do raspodjele predviđenih sredstava, a najkasnije do 15. studenoga 2022.

Također s ciljem sprječavanja šteta od divljači na poljoprivrednim usjevima, Ministarstvo je u studenom 2021. raspisalo natječaj za sufinanciranje zaštitnih sredstava – električnih ograda (pastira) i žičanih ograda (mreža), koji je bio otvoren do 20. prosinca 2021. kuna, uz najveći iznos potpore po korisniku do 50.000 kuna. Potporu za sprječavanje šteta od divljači dobila su 103 korisnika.

Isto tako, u razdoblju od 6. prosinca do 31. prosinca 2021.

– Ministarstvo je provelo i Natječaj za sufinanciranje premije police osiguranja za štetu od divljači na poljoprivrednim usjevima u 2021. godini, ukupno planirane vrijednosti od šest milijuna kuna uz mogućnost povećanja, uz intenzitet sufinanciranja do 70 posto prihvatljive premije osiguranja. Na natječaj se javilo 13 prijavitelja, a obrada prijava još je u tijeku. Ministarstvo poljoprivrede i u 2022. nastavlja s mjerama pomoći za smanjivanje šteta na usjevima prouzročenih od divljači, pa se najavljuje skora objava natječaja za sufinanciranje premije police osiguranja, o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena putem mrežne stranice i odgovarajućih glasila – naglasili su u Ministarstvu poljoprivrede.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Sezona za Križevčane još nije gotova

Poznat Radnikov suparnik u kvalifikacijama za viši rang, ali prije toga – finale Kupa

Zahtjevna trasa od 103 kilometra

Stotinu biciklista na prvom Granfondu

Velika obljetnica nogometnog kluba

FOTO: Đelekovečki Osvit slavi sto godina djelovanja

Održan teniski turnir “Radnik open”

Karlovac

Koprivnički atletičari nastupili na Prvenstvu Hrvatske

Čestitamo!

VIDEO Prugovac slavi naslov prvaka

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI