Ministarstvo osiguralo dodatnih 360 milijuna kuna potpora za poljoprivredu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zbog velike zainteresiranosti poljoprivrednika i šumoposjednika za razvoj i modernizaciju poslovanja, Ministarstvo poljoprivrede donijelo je odluku o povećanju dostupnih sredstava u Programu ruralnog razvoja RH i to za više od 360 milijuna kuna.
– Razlog ovom povećanju su dobro pripremljeni projekti koji su zadovoljili uvjete natječaja, a za koje je početna alokacija bila nedostatna. Dodatna sredstva preusmjerena su iz korisnicima manje zanimljivih mjera Programa, pritom vodeći računa da se ne narušavaju prioriteti i fokus područja koja su zadani na razini Europske unije – priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.
Novac je pripremljen za Potporu razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava gdje je osigurano 130,3 milijuna kuna više, a financirat će se ukupno 4.250 projekata sa 474,3 milijun kuna.
U program Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava osigurano je dodatnih 96 milijuna kuna više. Za projekte u okviru sektora Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš, Ministarstvo je povećalo kvotu za 34 milijuna kuna, ukupno 134 milijuna kuna potpore projektima. Sredstva su povećana i za programe Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture, Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima.
Zahtjevi za potporu za navedene natječaje mogu se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 2. siječnja 2020. godine od 12:00 sati do 31. ožujka 2020. godine do 12:00 sati.

FOTO ILUSTRACIJA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI