Ministrica Marija Vučković otvorila siranu i kušaonicu obitelji Imbrišić

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković službeno je otvorila siranu i popratnu kušaonicu na imanju obitelji Imbrišić u Kozarevcu, naselju na području Općine Kloštar Podravski. U uređenje sirane i kušaonice obitelj Imbrišić uložila je više od milijun kuna vlastitih sredstava.

-Niske otkupne cijene mlijeka ponukale su nas da krenemo u proizvodnju sireva, a kako je tržište odlično reagiralo odlučili smo se na projekt sirane s kušaonicom. Bez imalo ustručavanja možemo reći da je naša farma krava jedna od pet najboljih u Hrvatskoj, a to potvrđuje i činjenica da u simentalskoj pasmini krava dobivamo 9 000 litara mlijeka godišnje po grlu. I kvaliteta naših sireva je u samom vrhu pa će sirana sigurno biti veliki iskorak u poslovanju našeg gospodarstva – kaže Franjo Imbrišić.

Ministrica Vučković istaknula je kako je obitelj Imbrišić pravi primjer uspješnog obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva i uspješnih mladih poljoprivrednika.

-Mi smo pripremili nove programe potpora namijenjenih mladim poljoprivrednicima, a obitelj Imbrišić će svakako moći konkurirati za potporu namijenjenu obnovljivim izvorima energije jer je njihov novi plan postavljanje solarnih panela na farmi – kaže Marija Vučković.

Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski naglasio je da je Kozarevac, zahvaljujući obiteljima kao što su Imbrišići, po pozitivnoj demografskoj slici četvrto u Hrvatskoj.

-Mladi iz obitelji Imbrišić uspješno su preuzeli obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo i pokazali da se može uspješno poslovati u poljoprivredi i ostati živjeti u svom selu. Kozarevac je prepoznatljiv po brojnim uspješnim poljoprivrednim gospodarstvima, a naš idući korak u razvoj poljoprivrede je izgradnja velike tržnice kako bi našim domaćim proizvođačima olakšali plasman njihovih proizvoda – zaključio je Siniša Pavlović.

Foto: Đuro Grčić  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

U Ludbregu potiču mobilnost odraslih

U sklopu projekta ‘Druga perspektiva znanja’ od 29. do 31. ožujka Grad Ludbreg bio je domaćin mobilnosti odraslih na radnom mjestu, a mentor mobilnosti bio

Školarci izrađuju ukrase i suvenire

Članovi Učeničke zadruge Marljivi lav Osnovne škole Đurđevac i dalje redovito izrađuju razne ukrase, uporabne predmete i suvenire. Uz pomoć učitelja voditelja izvannastavnih aktivnosti, školarci

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI