MIRISI I BOJE Fotogalerija: pogledajte prekrasni cvjetni raj obitelji Cigler iz Podravine od kojeg zastaje dah

Uz svakodnevno zalijevanje, triput tjedno prihranjuje surfinije kako bi što ljepše izgledale


Autor: podravski.hr — 27.07.2018. / 16:25 Stil

Balkon iz snova usred Podravine

Blaženka Cigler iz Miholjanske ulicu u Virju kod Đurđevca svoju je okućnicu i balkone pretvorila u pravu cvjetnu oazu. Za ukrašavanje je nabavila čak 125 sadnica surfinija, a okućnicu krase i ruže, lavanda te razno ukrasno bilje. Briga o cvijeću za Blaženku je glavni ljetni hobi, a njen trud pretvoren je u jednu od najljepših okućnica u Virju.
– Veliku pažnju posvećujem okućnici i balkonima i meni je nezamislivo da nisu ukrašeni brojnim cvijećem. Sadnice nabavljam u plastenicima pokraj Ludbrega i njihove surfinije su prvoklasne, što se najbolje ogleda i na našem imanju – kaže Blaženka Cigler.
Uz svakodnevno zalijevanje, triput tjedno prihranjuje surfinije kako bi što ljepše izgledale. U brizi oko cvjetne oaze pomaže joj i kći Manuela.
– Kad ne prihranjujem surfinije, onda mi je dovoljno pola sata dnevno za održavanje cvjetnjaka. Već smo se uigrale u tim poslovima pa začas obavimo sve što treba – dodaje Blaženka Cigler.
Najveća nagrada za trud uložen u brizi oko cvijeća su pohvale koje dobivaju za izgled okućnice i balkona. Blaženki je posebna nagrada to što je i kćerki Manueli već sad briga o cvijeću postala hobi.
– Uvijek je lijepo čuti pohvale jer onda znam da ono što radim ima smisla. To mi je i poticaj da osmislim nove detalje kako bi okućnica i balkoni bili još ljepši – zaključila je Blaženka Cigler. (db)

U prekrasnoj cvjetnoj oazi

Blaženka Cigler na balkonu s kćeri Manuelom

FOTO: ĐURO GRČIĆ