Mirno mjestašce kod Koprivnice: Napio se i napušio pa gotovo zatukao prijatelja

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nenad (21) iz Vlaislava pored Koprivnice, koji je krajem srpnja 2017.godine godine pijan i napušen zloglasnim osvježivačem prostora “galaxy” zamalo zatukao prijatelja Ivicu i od njega napravio teškog invalida, presudom Vrhovnog suda Republike Hrvatske osuđen je na pet godina i dva mjeseca zatvora.

Nepravomoćnom presudom Županijskog suda u Varaždinu 22-godišnjak je osuđen na četiri godine i dva mjeseca zatvora, no tu je presudu nakon uložene žalbe Vrhovni sud ukinuo i kaznu zatvora Nenadu povećao za godinu dana. Kako mu je sada objedinjena kazna viša od pet godina, Nenad će odmah morati iza rešetaka. Nasilni je Nenad 20. srpnja 2017. godine, između ponoći i 1.30 sati, najprije snažno ošamario Ivicu, nakon čega je ovaj zateturao i glavom udario u štok vrata kuće u kojoj su se nalazili. Nesretnik je pao na pod, a nasilnik ga je nekoliko puta nogama i rukama udarao po glavi.

No, to očito nije bilo dovoljno. Bespomoćnog poznanika uhvatio je za kosu i bez prestanka udarao glavom o pod. Ivica je bez svijesti u lokvi krvi ležao na podu obiteljske kuće. S osobito teškim ozljedama prebačen je u bolnicu, a nije preminuo samo zahvaljujući hitnoj intervenciji liječnika. Ivica je od Nenadovih udaraca završio u moždanoj komi zbog čega je ostao djelomično nepokretan. Nenadovi udarci slomili su mu vanjski dio desne očne šupljine, zadobio je višestruke prijelome sinusa desne strane gornje čeljusti s krvarenjem u sinuse, slomljena mu je desna kost lica, tri zuba, razderana mu je koža iznad desnog oka, gornjeg desnog kapka, brade i desne strane lica. U svojoj obrani Nenad je rekao kako je s bratićem pušio galaxy (zloglasni osvježivač prostora, sintetsku marihuanu, nap. a.).

FOTO: Ilustracija, nema veze sa člankom

– Ivica je došao i ponavljao da je imao odnos s mojom sestrom. Rekao sam mu da ćemo to riješiti sutra. Išao sam zapaliti joint, pušio sam i odjednom pukao. Nisam znao za sebe, odjednom sam se našao u postaji – rekao je optuženi Nenad.

– Pitao sam policajce što sam napravio, a kad su mi rekli da sam istukao Ivicu, nisam vjerovao i iskreno mi je žao. Tek kasnije mi se počeo vraćati film, no svejedno se ne sjećam ničega. Galaxy sam pušio cijeli dan, a navečer smo pili bambus. To se dogodilo odjedanput. Kada sam popušio zadnji joint za koji sam mislio da će me smiriti, više se ničeg ne sjećam. Kao da sam nestao s lica zemlje  – dodao je optuženi Nenad koji je prema vlastitom priznanju ovisnik o galaxyju.

Osim toga, bio je pod utjecajem alkohola od 1,87 promila. Svjedokinja na suđenju rekla je kako je Ivica tijekom cijele večeri provocirao Nenada i govorio kako mu je ‘j…o’ sestru. – To je više puta ponovio, a Nenada je to jako naljutilo. I ja bih se tako osjećala. Naime, sestra mu ima samo 15 godina. Kada mu je zadnji put rekao da mu je j…o sestru, Nenad je do kraja poludio – kazala je svjedokinja i potvrdila kako je Nenad pušio galaxy.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI