Miroslav: „Dreger“ mi je izmjerio 1,09, a nalaz krvi je bila “čista nula”!

Miroslav Filipović iz Pitomače ogorčen je na postupke policije zbog kojih je, tvrdi on, zamalo ostao bez vozačke dozvole. Samo njegova upornost, kaže Miroslav, razlog je zbog kojeg mu nije oduzeta vozačka dozvola. Naime, 17. kolovoza u 8.15 sati Miroslav je naletio na policijsku patrolu u Pitomači u Vinogradskoj ulici i policajci su ga odlučili alkotestirati. Dreger „mašina“ pokazala je da je Miroslav imao 1,09 promila alkohola u krvi odnosno kad se odbije deset posto za mogućnost pogreške aparata, ispalo je da je vozio s 0,98 promila.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Taj dan, kao i tri tjedna prije toga, nisam pio ništa alkoholno. Nisam se mogao pomiriti s nalazom alkotestiranja i tražio sam od policajaca da idem na vađenje krvi i izuzimanje urina. Oni su pristali na taj moj zahtjev, no svejedno su mi uzeli vozačku dozvolu i morao sam ostaviti auto na parkiralištu. Po vozačku dozvolu morao sam ići drugu dan u Viroviticu – priča nam Miroslav Filipović.

Prošlog tjedna, kaže Miroslav, stigla je i potvrda da je on govorio istinu odnosno da nije vozio pod utjecajem alkohola.

– Iz policijskog Centra za vještačenje Ivan Vučetić u Zagrebu stigao je nalaz krvi i urina koji je pokazao da nisam imao alkohola u krvi. No, svejedno su mi iz virovitičke Policijske postaje poslali kaznu od 1000 kuna jer, eto, kao nisam bio vezan sigurnosnim pojasom. Kad su me policajci zaustavili, uopće nisu spominjali pojas, a ja se više ne sjećam jesam li bio vezan ili ne. Oni su očito odlučili mene kazniti pod svaku cijenu – žali se Miroslav Filipović.

Tko zna, dodaje on, koliko je vozača tog dana, a i nakon toga dobilo krive rezultate alkotestiranja dregerom.

– Žalosno je da se događaju takvi propusti. Da nisam inzistirao na vađenju krvi i urina, dobio bih još „debelu“ kaznu i ostao bih bez vozačke dozvole – zaključio je Miroslav Filipović.     

U Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj na naš upit o slučaju Miroslava Filipovića samo su kratko odgovorili kako se provode izvidi vezani uz sporni događaj.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI