Mišel Jakšić (SDP): Ja ću još dugo vremena biti gradonačelnik Koprivnice

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mišel Jakšić, SDP-ov gradonačelnik Koprivnice, izjavio je večeras na sjednici Gradskog vijeća kako još dugo namjerava biti gradonačelnik.

– Sve dok ja vodim gradsku upravu, a to će biti još dugo vremena, sve će biti bazirano na ekonomskim odlukama, a ne političkim – kazao je u tijeku rasprave o prodaji zadnjih 25 posto udjela u gradskom plinskom biznisu,

Taj udio gradsko poduzeće Komunalac prodaje dvije i pol godine nakon što je većinski udio od 75 posto u poduzećima Koprivnica plin i Koprivnica opskrba već prije dvije i pol godine prodalo njemačkom RWE-u za 51 milijuna kuna.

– Prodaja plinskog biznisa bio je dobar korak. Prije dvije i pol godine to nam je donijelo stabilnost naših financija i dobili smo jakog strateškog partnera, koji može doprinijeti životu i gospodarstvu grada. Zašto ova odluka i zašto sada? Procjena događanja na tržištu i trendovi koje pratimo doveli su nas do zaključka da donesemo odluku kako je bolje uzeti 16 milijuna kuna sada nego za koju godinu raspravljati o tome da nemamo ništa, a održavati plinsku mrežu, što nije jeftino – kazao je Jakšić.

Potvrdio je nagađanja da je najpovoljniju ponudu dao RWE.

– Kao što je poznato, dolazi do spajanja RWE-a i tvrtke E.ON, koja je još veća, i nastat će koglomeracija s godišnjim prihodima od 130 milijarda eura. Dogovorili smo, i to će biti u ugovoru, da će nova tvrtka u Hrvatskoj imati sjedište u Koprivnici. To je na simboličnoj razini vrlo važno – rekao je Jakšić, dometnuvši kako mu je RWE najavio ulaganja u solarne kolektore na bazenima.

Oporba nije prihvatila njegove argumente. Ernest Forjan (HDZ) ustvrdio je kako su Grad Koprivnica i Komunalac trebali zadržati udio u plinskom biznisu zbog kontrole.

– Odluka je ishitrena i nije dobra – rekao je on.

Novac od prodaje preostalih 25 posto plinskog biznisa Grad će povući u svoju blagajnu. Za što će se upotrijebiti tih 16 milijuna kuna, pitao je nezavisni vijećnik Nevenko Šimunić.

– Za bazen, za kompostište, za školu i dvoranu na Podolicama, za dvoranu OŠ Đure Estera, za rekonstrukciju gradskog trga i za druge projekte – odgovorio je Jakšić.

Odluku o smanjenju Komunalčevog temeljnog kapitala za 16 milijuna kuna na kraju je podržalo 11 vijećnika SDP-ove većine, dok je oporba bila protiv.

FOTO: Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI