Mišel: Svaki ulaz je spušten, nemoguće se voziti na biciklu

Podravski list profile

Nova pješačko-biciklistička staza u Glogovcu, koja se proteže uz državnu cestu od Štaglinca do Borovljana, čeka još samo tehnički pregled i uporabnu dozvolu, no već je naišla na negativne komentare mještana. Jedan od njih je Mišel Nemec iz Borovljana koji stazu koristi svakodnevno te je primijetio da je za bicikliste prilično problematična.

– Kao prvo, nije mi jasno zašto je svaki kolni ulaz deniveliran. Kad se vozite po stazi, to je strašno. Nekoliko metara ravno, pa ulegnuće, pa opet ravno i tako cijelom dužinom. U Štagilncu je staza ravna, a ulazi su prilagođeni stazi, a ovo nema smisla – veli Mišel.

rpt

Druga stvar koju je primijetio je da je spoj s mostom na ulazu u Borovljane preuzak.

– Široka staza najednom se pretvara u uski putić širok niti pola metra, a nigdje nema upozorenja. Na mostu se niti dva pješaka ne mogu mimoići, a kamoli biciklisti. Tu će još netko stradati jer automobili jure, a staza je uska i netko lako može završiti na cesti – kazao je Mišel.

Naglasio je i kako je staza kod križanja s Ulicom Stjepana Radića loše izvedena oko postojeće infrastrukture.

– Vidio sam neki dan ženu koja je biciklom zapela za taj otvor koji nije osiguran i pala s bicikla. To su trebali bolje napraviti, a ne tako da stoji usred staze – rekao je Mišel i dodao kako su mogli puno bolje izvesti samu stazu i prema nekakvim normalnim standardima, a ne ovako.

S druge pak strane, Mario Hudić, načelnik Općine Koprivnički Bregi u čijem je sastavu Glogovac i koja je nositelj projekta, kaže kako je staza napravljena prema zahtjevima Hrvatskih cesta i moralo se strogo držati projekta.

– Da je staza u jednoj razini, onda bi oni koji skreću u dvorišta imali velikih problema jer razina ne bi bila ista. Nije se moglo napraviti isto kao u Štaglincu jer nije ista konfiguracija tla, a mislim da je sad mještanima i bolja situacija s ulaskom u dvorišta – veli Hudić. Naglasio je i kako se širina kod mosta nije mogla mijenjati, a poziva i sve korisnike staze da se prilagode uvjetima i da na određenim mjestima bolje pripaze kada se voze po stazi.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI