MIŠKA NAPUSTIO KRIŽEVAČKI SDP: ‘Nisu me ni v rit poslali, a kamoli da su me pitali zakaj odlazim iz stranke’

Darko Ledinski, šef županijskog SDP-a: Nikola Novosel Miška nije uvršten na novu listu za lokalne izbore. Ne znam je li to razlog njegova nezadovoljstva, ali koincidira s time


Autor: podravski.hr — 12.04.2013. / 11:41 Aktualno

KRIŽEVCI – Nikola Novosel Miška nakon 55 godina napustio je SDP. Na sjednici predsjedništva križevačke organizacije svojim je kolegama obznanio ovu odluku, na koju, kaže, nije bilo nikakvih reakcija.
– Nisu me ni v rit poslali, a kamoli da su me pitali zakaj odlazim – rekao nam je Novosel.
Nakon više od pola stoljeća vjernosti jednoj stranci, Novosel je, kaže, otišao nezadovoljan gradskim, a posebno županijskim vodstvom stranke te navodi kako SDP-u vjerojatno i odgovara što ih je napustio jer im je time samo uslugu napravio.
– Primljen sam u partiju 15. prosinca 1958. godine, prešel sam sve kalvarije, KPH, KPJ, SKH, SKJ i SDP, i sada je došlo do toga da bih morao pljuvati sam po sebi. Nitko ne razmišlja o ljudima i problemima, svatko je okrenut prema sebi i svojoj promociji – kaže Novosel i dodaje kako su ga nakon tolikih godina uspjeli utišati.
Unatoč tome što je razočaran SDP-om, Novosel će nastaviti politički angažman. Priklonit ću se, kaže, jednoj nezavisnoj listi na županijskoj razini.
Darko Ledinski, predsjednik županijskog SDP-a, kaže kako mu je žao što je Novosel napustio stranku, no SDP je, veli, demokratska stranka u koju ljudi ulaze i izlaze slobodnom voljom.
– On je dao veliki obol stranci, no mi smo u fazi sastavljanja liste za Gradsko vijeće Križevaca i Županijsku skupštinu. Novosel, koji je dosad bio vijećnik, nije predložen za novu listu. Ne znam ima li to veze s njegovim izlaskom iz stranke, ali koincidira. Druge razloge nemam, on dosad nije iskazivao nikakvo posebno nezadovoljstvo – napominje Ledinski. (as)