Misli


Prijava zbog uvreda

One koji upravljaju gradom, a ja se smatram dijelom te ekipe, prozivali su kao ‘udbaška govna’ i ‘komunistička banda’, a neki od tih prozivatelja sjede u Gradskom vijeću. Zato smo ih kazneno prijavili
– dogradonačelnica Ludbrega Renata Potočnik o komentarima na društvenim mrežama

Najgori scenarij

“Iz godine u godinu, prvenstveno zbog javnih antivakcinalnih pokreta, ipak pada procijepljenost djece, što znači da, ako se taj trend nastavi, scenarij epidemije ospica iz Srbije možemo očekivati i kod nas”
– vodeći županijski epidemiolog dr. Darko Radiček

Pročišćavanje

“Oborinske vode u ovome trenutku ne podliježu pročišćavanju, no naša je namjera da projektiramo sustav i prije gradnje regionalnog centra za gospodarenje otpadom, iako nam to nije obveza. Ne želim ništa skrivati ili ublažavati. Ako postoji dodatno rješenje kojim će se minimalizirati utjecaj odlagališta i smanjiti rizike, zašto ga ne bismo projektirali.”
– direktor Piškornice Mladen Ružman nakon zamućenja potoka Gliboki

Stres na poslu

“Da se držimo Zakona o radu, fond sati ispucao bih u tjedan dana i onda tri tjedna ne bih smio na posao. Dvoje ginekologa iz našeg tima ima ozbiljne dijagnoze. Ne želim reći da je to povezano s dežurstvima, ali vjerujem da se stres gomila. Ja sam naučio na takav ritam, kao magarac na batine. A obitelj zna da me neće biti, pa me ne čekaju”

– šef ginekologije dr. Ivica Stanišić o prekovremenom radu

HDZ-ova igračka

“Očito da HDZ, kad god se dokopa državne vlasti, prema Podravki se ponaša kao prema svojoj privatnoj igrački, što se vidi po ovakvim neozbiljnim izjavama, ali i kadroviranjima koja HDZ nameće upravi”
– gradonačelnik Mišel Jakšić o najavi privatizacije Podravke

Slobodno tržište

“Slobodno tržište? Mogu li onda ja otići u trgovački centar u Austriju i ponuditi im svinjetinu upola cijene od one po kojoj je sad nabavljaju. Mogu. Hoću li im je prodati? Neću”
– vlasnik AgroAna i bivši Agrokorov glavni direktor za poljoprivredu Krešimir Kuterovac

Tuga je kratko trajala

“Priznajem da sam bio iznenađen i tužan kad je umro Tito, ali to je kratko trajalo. Kasnije sam shvatio kako je on sasvim drukčija osoba nego što ga je bivši režim prikazivao”
– koprivnički odvjetnik Marko Mioč, jedan od utemeljitelja HDZ-a

Turizam i smeće

“U kojoj je državi normalno da je ista osoba na čelu Turističke zajednice županije i skupštine regionalnog smetlišta Piškornica na koje se dovozi smeće iz pola države”
– direktor koprivničke Turističke zajednice Renato Labazan odgovara županu Darku Korenu

Neće sa Živim zidom

“S obzirom na to da je gospodin Kutičić član Živog zida, mislim da nije primjereno da bude u našem klubu jer imaju nešto žustrija stajališta u odnosu na politiku kakvu mi nastojimo voditi”
– saborski zastupnik i šef Kluba vijećnika u Županijskoj skupštini Željko Lacković