Misli


Nek vrati 200.000 i dobro je

“Apsolutno ćemo inzistirati na tome da se novac vrati do one mjere koja je društveno prihvatljiva. To je puno, puno manje nego što je isplaćeno. Ne želim o tome špekulirati, no to je manje od petine isplaćenog”
– župan Darko Koren o Jozinovićevom milijunskom bonusu

Stiže na nezgodan datum

“Uvjereni smo da ćemo uspjeti, a uspjeh je za nas nagodba s vjerovnicima u roku, i mogu stoga reći – 10. travnja kapitalizam dolazi u Hrvatsku”
– poručio je član izvanredne uprave Agrokora Zvonimir Mršić na savjetovanju ekonomista u Opatiji

Sve je moguće

“Protiv Ivice Jaića podnesena je i prihvaćena kaznena prijava za malverzacije koje je radio u đurđevačkoj Naturi milk, pa se pitam kako je moguće da takva osoba opet bude na čelu te tvrtke”
– Miodrag Grbić, bivši Jaićev partner u Naturi milk

Ljekarna Piškornica

“Bio sam na mnogim odlagalištima i nisam vidio ni u Europi puno onih koje izgledaju bolje. To je apoteka! Možemo govoriti o količinama, no to je primjereno odlagalište i o njemu se vodi itekakva briga”
– župan Darko Koren nakon posjeta odlagalištu otpada Piškornica

Nedjelja u ponedjeljak

“Japanci ne samo da imaju produžene vikende, nego se ovdje praznik prebacuje na ponedjeljak ako pada u nedjelju. Ne znam kako se u Hrvatskoj toga još nismo sjetili”
– Andrea Mrazović, križevačka profesorica na usavršavanju u Japanu

Ćiro o Polančecu

“Žao mi je što je Polančec najebo jer nije zaslužio. Bivši politički komesari dizali su svjetla i pravili terene za svoja sela i za to dobivali odlikovanja, a Polančeca su strpali u zatvor”
– trener svih trenera o prijatelju Polančecu

Trostruko ubojstvo

“Ma, mogli su tužitelji napisati i da sam ubio tri čovjeka! No, to jednostavno ne stoji, sve se to događa zbog bedastoće Agrokora”
– prigorski poduzetnik Dražen Jakšinić o optužnici kojom se tereti za štetu tešku 50 milijuna kuna u proročanskoj izjavi još prije četiri godine

Samo se pripoveda

“Najveći problem je to kaj nismo imali poštenog zastupnika u Zagrebu. Kakve smo mi to novce dobili? Jesu li nas prešli i Čakovec i Varaždin? Kod nas se samo pripoveda, jedan drugome se zameraju i nikaj se ne dela”.
– Vinko Zember, legenda koprivničkog sporta

Tenkove kraj Podravke

“Energana na RDF tipični je kriminalni trik spalionice bez filtra. Ako i ima filtre, onda su ti filtri obično, beskorisno smeće. Da sam na Podravkinu mjestu, stavio bih odmah vojsku i dva tenka kraj tvornice dječje hrane”
– prof. dr. Stanko Uršić, vodeći hrvatski ekolog