Misli


Biznismen, a ne političar

“Zvonimir Mršić je u nekoliko navrata imao mogućnost biti kandidat za visoke funkcije u SDP-u, čak i za predsjednika. Dosad se, nakon odlaska s mjesta gradonačelnika, držao isključivo biznisa. Signali koje je unazad par mjeseci slao govore da se planira i dalje držati isključivo biznisa”
– gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić o svojem prethodniku Zvonimiru Mršiću

Sotonine sluge i mračnjaci

“Pitam se što sada slijedi, možda trovanje ili fizički obračuni, egzekucija! Poručujem svojim političkim oponentima, ne bojim vas se. Vi ste Sotonine sluge i mračnjaci”

Mladen Kešer, prvi čovjek županijskog SDP-a o “onima!” koji ga progone

Baš su škrti ovi Novigraci

“Ako malo računamo, 150 kuna podijelite na 12 mjeseci pa ćete sami vidjeti koliko je to mjesečno. Razumijem da neki nemaju, ali da nema dvije trećine župe, to ne razumijem”
– župnik Ljuban Škraba kritizira vjernike Novigrada Podravskog, mjesta poznatog po vicevima o škrtosti

Otac, Sin i Duh sveti

“Do tih problema nije došlo po Duhu Svetome, lijepo je kada se ponosimo dvoranom, gimnazijom, sveučilištem, pročistačem, mrtvačnicom, no sve to treba i platiti”
– gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić o proračunskom minusu

Lijepa priviđenja

“Nekad je bilo bitno da čovjek ne viče okolo, da mu se ne priviđa. Pa, neka mu se priviđa ako mu se priviđaju lijepe stvari. To nije škodljivo ni za okolinu, niti za pojedinca”
– kaže poznata koprivnička psihijatrica dr. Marija Čular Turk

Tko će nam liječiti djecu

“Mladi liječnici odlaze i uskoro neće biti onih koji će liječiti našu djecu. Podržala sam prosvjed liječnika jer je ovakav sustav neodrživ”
– kaže koprivnička liječnica dr. Zdenka Vodjerek-Matica

Ili ova četiri, ili neko treće

“Kao što smo naveli u pismu, taj razgovor mora donijeti ili promjenu predsjednika, ili vodstva, ili cijelog vodstva, ili izbore, ili pak neko treće rješenje. Samo na taj način ćemo opet pokazati odgovornost prema građanima”
– gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić (SDP) o pismu koje su uputili vodstvu stranke

Sve nam je rekao

“Ja sam dužnosnik Koprivničko-križevačke županije i nisam tamo bio na njezin trošak. Rekao sam sve što sam smatrao potrebnim. Hvala na interesu i lijep pozdrav”
– odgovorio je župan Darko Koren na pitanje tko mu je platio put u Rusiju

Iskorijenit će Korena

“O kandidatu za župana odlučit će tijela stranke. No, ja jesam kandidat za župana i jedini mogu iskorijeniti Korena s mjesta župana”
– rekao je novi šef županijskog SDP-a Mladen Kešer nakon što je pobijedio na unutarstranačkim izborima