Misli


Sa 75 u penziju

“Punih 12 godina na čelu Županijskih ljekarni Koprivnica bilo mi je i više nego dovoljno pa se sada doista veselim umirovljeničkim danima”
– kaže 75-godišnji ravnatelj Županijskih ljekarni i doktor veterine Dragutin Korošec

Za dom, ali samo u domu

“Ne zamjeram ljudima koji, recimo, zagovaraju pozdrav ‘za dom spremni’ ako to čine kod kuće, unutar svoja četiri zida. No, danas se to tolerira i u javnosti”
– bivši saborski zastupnik SDP-a Stjepan Henezi

Dečki, niš’ bez mene

“Triput su iz Županije išli u Ministarstvo zdravstva, ali nisu mogli dobiti odobrenje za nabavu magnetske rezonance, a onda sam im rekao: Dečki, to ne možete bez mene riješiti, tu ima mnogo interesa i to nije pitanje samo bolnice”
– pohvalio se saborski zastupnik Željko Lacković

Nemoj, ne znaš

“Mađera sam onda, kad smo si još bili dobri, molio: Nemoj, kaj ćeš ti tu, druga je stvar da znaš nekaj delati. To je bilo kao da ja cijepim krave kao veterinar i onda samo čekam kad će početi krepavati”
– novigradski načelnik Zdravko Brljek (SDP) o tome kako je odgovarao svog prethodnika (HSS) od profesionalizacije dužnosti

Policijska plaća

“Postoje policijske uprave koje imaju daleko veći manjak od nas, poput dubrovačke ili istarske. Ondje ljudi ne žele primati policijsku plaću, koja je relativno mala. S tom plaćom u Podravini se može živjeti, ali u Dubrovniku ili Puli ne”
– Vjekoslav Štimac, načelnik koprivničke Policijske uprave

Osnovao stranku HGT-TGK

“Moja stranka je danas HGT-TGK, što će reći Hlad goričke trešnje-Toplina goričke kleti. Imam oko 400 trsova, crni i bijeli pinot, graševinu i još ponešto. Dva deci za ručak, to je moja mjera”
– bivši liberalni gradonačelnik Koprivnice Josip Betlehem

Nema pošte, nema mladih

“Demografska kriza djelomice je eskalirala i zbog naše nedovoljne pripremljenosti za ulazak u EU, kao i iz nekritičke politike štednje tijekom krize. Tada su se u manjim sredinama ukidali sudovi, pošte, ispostave državnih institucija i željezničke linije”
– predsjednica Kolinda Grabar Kitarović o odlasku mladih iz zemlje

Dobra plinska vibra

“Građanima treba jasno reći da svu ovogodišnju dobru vibru mladi gradonačelnik Mišel Jakšić plaća novcem od prodaje plinskog biznisa koji su upravo oni desetljećima gradili”
– čelnik županove stranke Mreža Miljenko Flajs o božićnoj Koprivničkoj bajci

Promijenio se skroz

“Svi znamo da je Željko Lacković od predizborne kampanje do razdoblja nakon izbora u potpunosti promijenio svoja stajališta. Zato ne znam hoću li ostati u njegovom klubu vijećnika”
– nezavisna županijska vijećnica Tihana Kraljić o šefu njezina Kluba vijećnika Lackoviću