“Mislimo da je sad stvarno vrijeme da naše ulice dobiju asfalt!”

Mjesni odbor đurđevačkog prigradskog naselja Čepelovac odredio je prioritetne investicije za iduću godinu. U ovoj je godini, ističe Slavko Horvat, predsjednik Mjesnog odbora, konačno riješen problem vodoopskrbe u Ulici Lukove.

Ova je tema objavljena u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Iako u toj ulici imamo samo tri stalno naseljena kućanstva, dugogodišnja želja je bila da i oni dobiju vodovodnu mrežu. Uspjeli smo u dogovoru s gradskom upravom i Komunalijama riješiti jedan od gorućih problema pa odnedavno i Ulica Lukove ima vodovod – kaže Slavko Horvat.

U idućoj godini cilj je, dodaje Horvat, realizirati i asfaltiranje puta koji vodi do Ulice Lukove.

– Šljunčani put do Ulice Lukove u lošem je stanju, a ne pomažu ni redovito navažanje nove podloge pa je jedino pravo rješenje asfaltiranje. Ista je situacija u odvojku Bunarske ulice u kojem živi jedna obitelj. Vrijeme je da Ulica Lukove i odvojak Bunarske konačno dobiju asfalt i imamo obećanje gradske uprave da će se asfalterski radovi obaviti u idućoj godini – kaže Slavko Hrovat.

Nedavno je Čepelovac konačno dobio i dječje igralište. Uz postavljanje sprava, uređen je i teren za mali nogomet i  košarku i ta se investicija, ističe Horvat, pokazala kao pun pogodak.

– Na igralištu stalno ima djece pa s pravom možemo reći da je to u posljednje vrijeme jedna od najisplativijih investicija u našem naselju – dodaje Slavko Horvat.

Iako je samom naselju čak 40 praznih kuća, demografska slika Čepelovca se popravlja. U prošloj i ovoj godini doselile su se tri mlade obitelji, a i okolna vinogorja imaju sve više stanovnika.

– Zanimljivo je da se bolje prodaju klijeti koje se pretvaraju u stambene objekte nego prazne kuće u samom naselju. Cijene kuća u Čepelovcu znatno su niže nego u Đurđevcu pa ako će se i dalje ulagati u infrastrukturu, možemo očekivati da će se zaustaviti izumiranje našeg naselja. U idućoj godini trebala bi krenuti i izgradnja kanalizacije pa bi se i ta investicija trebala odraziti na veći interes za kupnju kuća u Čepelovcu – zaključio je Slavko Horvat.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI