MISLIO DA IMA AMFIBIJU Djedica (83) traktorom uplovio u Dravu, spašavali ga lokalni vatrogasci

Kako nam je danas potvrdio glasnogovornik PU koprivničko-križevačke Dražen Laljek, 83-godišnjak se vozio livadom uz korito rijeke Drave


Autor: podravski.hr — 24.08.2018. / 14:05 Aktualno

Traktor su iz Drave morali izvlačiti vatrogasci

Bizarna nesreća dogodila se sinoć na rijeci Dravi kod Sigeca nedaleko od Koprivnice. Vremešni muškarac (83), upravljajući traktorom, doslovno je uplovio u rijeku Dravu.
Kako nam je danas potvrdio glasnogovornik PU koprivničko-križevačke Dražen Laljek, 83-godišnjak se vozio livadom uz korito rijeke Drave. U jednom trenutku odronila mu se obala i vozač je cijelim traktorom ušao u Dravu. Pokušao se izvući, no nije uspio pa je sišao u vodu, dočepao se obale i potražio pomoć mjesnih vatrogasaca.
Na teren su bili pozvani i koprivnički profesionalni vatrogasci, no kako nam je rekao zapovjednik Marijan Kicivoj, prave potrebe za njihovom intervencijom nije bilo.
Činjenica da je traktor završio u plićaku velika je sreća za vozača, zaključili su vatrogasci na terenu koji su se kasnije dosta pomučili kako bi čeličnim užetom i vitlom izvukli traktor.
Kako nam je dodao Dražen Laljek, na mjesto nesvakidašnjeg izlijetanja zbog predostrožnosti pozvana je i Hitna pomoć, no nije bilo potrebe ni za njihovom intervencijom jer se 83-godišnjak iz svega izvukao bez ozljeda. Policajci su o događaju sastavili tek službenu zabilješku. (ke)

FOTO: ČITATELJ