Mišo, Kiki, Ruža i Sanja upali u kuću kod Đurđevca, vezali nemoćnog starca i uzeli svu ušteđevinu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Okorjeli kriminalci Mišo, Kristijan, Ruža i Sanja pod okriljem noći upali su u obiteljsku kuću Andrije, postarijeg mještanina Suhe Katalene nedaleko od Đurđevca, vezali ga ljepljivom trakom i opljačkali.

Nakon zločina kojeg su počinili tijekom noći s 22. na 23. lipnja 2012. godine razbojnici su otkriveni i uhićeni, a ovih je dana Općinski sud u Koprivnici troje od četvero razbojnika proglasio krivima. Protiv prvookrivljenog Miše sud je postupak razdvojio zato što je bio u bijegu, a kasnije dok je bio dostupan se teže razbolio tako da mu se nije moglo suditi, a nedavno je Dijana Jagar Grloci, sutkinja Općinskog suda u Koprivnici, ostale razbojnike Kristijana, Ružu i Sanju proglasila krivima.

Prema presudi, razbojnička se četvorka do Suhe Katalene dovezla Sanjinim peugeotom 206. Parkirali su se kod šume, a znali su da treba ići u Andrijinu kuću zato što su dan prije toga Sanja i suokrivljena Ruža bile u “izvdnici” i otkrile kako Andrija u kući ima spremljenu veću količinu novca.

Prema danim uputama Mišo i Kristijan ušli su u Andrijinu kuću kroz stražnja vrata koja su bila otključana, a zatim je Mišo ‘šarafcigerom’ otvorio sobu u kojoj je Andrija zaključan spavao. Nakon što se Andrija probudio i pojavio u sobi Mišo i Kristijan su ga svladali. Kristijan ga je obuhvatio rukama, a Mišo mu je ljepljivom trakom zalijepio usta tako da ne može vikati te mu oblijepio ruke i noge te ga bacio na krevet. Zatim su obojica okrivljenih razbojnika po kući pretraživali tražeći novac kojeg su pronašli u novčaniku i štednoj knjižici. Uzeli su ukupno 11.600 kuna. Nepravomoćnom presudom Kristijan je osuđen na godinu dana uvjetnog zatvora uz rok kušnje od četiri godine. Okrivljene Sanja i Ruža osuđene su na šest mjeseci uvjetnog zatvora s tim da im je kazna zamijenjena za rad za opće dobro.

Presuda je nepravomoćna, a na nju su koprivnički tužitelji uložili žalbu. Smatraju kako je sud preblago kaznio okrivljenike zato što je u znatnoj mjeri podcijenjena činjenica da je pokradeni Andrija osoba visoke životne dobi, a da brojne ranije izrečene presude drugookrivljenu Ružu nisu odvratile od kriminala. U ovom predmetu drugookrivljena Ruža ima podulji spisak kaznenih pravomoćnih presuda zbog prijevara, krađa i pomaganja u razbojništvu. Također, misle tužitelji, tako blagom kaznom sud će okrivljenicima poslati pogrešnu poruku i utjecati da i dalje čine kaznena djela, a ne suprotno što je zapravo i cilj kazneno-pravne sankcije.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI