MISSICA I NJENA KOBILA Viki i Fiona u nabavi špeceraja

Podravski list profile
Bilo ljeto ili zima, pržilo sunce ili padao snijeg, one su uvijek spremne za akciju

Viki (21) i Fiona (10) nerazdvojne su prijateljice, čija šetnja ulicama Reke, tog prigradskog koprivničkog naselja, ne prolazi nezapaženo. Viktorija Savić studentica je treće godine menadžmenta u poljoprivredi na križevačkom VGU, a kobila Fiona mješanka je mame hrvatske sportske kobile i oca holsteina.

Naša ekipa „ulovila“ ih je u uobičajenom izlasku u mjesnu trgovinu. Iako je padala kiša, to nije omelo prijateljice u kupnji, jer baš im se omilila – čokolada. Bilo ljeto ili zima, pržilo sunce ili padao snijeg, one su uvijek spremne za akciju.

– Uvijek uz sebe nosim novac pa ako treba što kupiti odemo do trgovine. Nama doma špeceraj, a Fioni jabuke, mrkvice ili kocke šećera koje obožava – priča Viktorija, inače lanjska natjecateljica za Miss Hrvatske i aktivna članica Bilogorskih rendžera koja je naučila jahati sa svega devet godina.

Fionu su, kaže, kupili kad je imala nešto više od godinu dana i otad su kao „prst i nokat“. Viktorija za sebe kaže da konje obožava, ali i da je neustrašiva, jer padala je već sedam puta i to je nije pokolebalo. Jaše, kaže, i njena majka Rada. – Ili sam ja na konju, a majka me prati traktorom ili biciklom ili je obratno. Upravo ujahujemo njenu mladu četverogodišnju kobilu Narin koja se oporavila od ozljede pa će nam biti lakše – kazuje Viktorija koja s Fionom zna navratiti i do lokalnog kafića Best, no vrijeme najradije provodi jašući izazovnim bilogorskim brdima i prelijepim podravskim nizinama.

FOTO: Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti