MISTERIJ ‘BULDOŽER’ Pronašli kradljivca 17 tona teškog stroja, nećete vjerovati što je s njim učinio

Nakon što je Meka sanirana, buldožer je većinu vremena stajao na obližnjoj livadi


Autor: podravski.hr — 18.09.2018. / 12:58 Crna kronika

Baš ovaj buldožer netragom je nestao, a policija je sada pronašla "lopova"

Riješen je misterij krađe buldožera u vlasništvu Lukoma, ludbreške komunalne tvrtke koji se nalazio na livadi u Ulici Ivana Gundulića te je netragom nestao. Ludbreški policajci podnijeli su kaznenu prijavu protiv 52-godišnjeg muškarca. Neslužbeno doznajemo da se radi o osobi s ludbreškog područja.

– Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom, zbog sumnje da je otuđio buldožer u vlasništvu poduzeća sa sjedištem u Ludbregu. Kako se sumnja, on je s poduzećem iz Koprivnice dogovorio otkup deponiranog neregistriranog buldožera te su djelatnici navedenog poduzeća prema dogovoru, izrezali buldožer na manje dijelove i odvezli ga kao otpadno željezo. Za navedeno su 52-godišnjaku na bankovni račun isplatili iznos od 17.000 kuna. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu – poručili su upravo iz PU Varaždinske.

Stroj je, podsjetimo, bio predmet istrage policije i DORH-a još 2014. godine, kad je sadašnji i tadašnji direktor Lukoma Alen Sabol prijavio da je s odlagališta nestao buldožer TG-80, na kojemu je još 2010. godine napravljen popravak u vrijednosti 21.000 kuna. Na njegovo mjesto, stajalo je u prijavi, dovezen je buldožer TG-170, a sve to, kažu, napravljeno je bez popratne dokumentacije. Direktor Lukoma tada je zatražio od institucija da utvrde je li ondašnji direktor Lukoma Igor Franolić time počinio kazneno djelo. Nakon istrage, tri godine kasnije, Igor Franolić oslobođen je svih optužbi. Kako kažu upućeni, do zamjene buldožera je doista došlo, ali nejasno je tko je zamjenu napravio.

Ukraden je buldožer s fotografije koji je na odlagalištu Meka zatrpavao smeće/Arhiva

No, tu ne prestaju zavrzlame s Lukomovim buldožerom. Nakon što je Meka sanirana, buldožer je većinu vremena stajao na obližnjoj livadi.
– Od 20. kolovoza do 4. rujna u Ulici Ivana Gundulića u Ludbregu nepoznati je počinitelj otuđio uskladišteni neregistrirani buldožer, vlasništvo komunalnog poduzeća sa sjedištem u Ludbregu. Visina materijalne štete procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna – poručili su prije nekoliko tjedana iz Policijske uprave varaždinske.
Neslužbeno doznajemo, sporni buldožer bio je neregistriran, nije imao popratne papire o vlasništvu i kao takav komunalnom poduzeću bio je beskoristan. Njega se nije moglo registrirati, ali ni prodati na legalan način. (md)

FOTO: Nikola Wolf