MISTERIOZAN KREDIT Kome je išao novac? Spominje se otpuštena direktorica Radija Križevci

Danica Čataj renovirala je kuću i bila je u novčanim problemima - kazala je na sudu nositeljica kredita


Autor: podravski.hr — 28.07.2018. / 16:08 Crna kronika

Danica Čataj, bivša direktorica Radija Križevci

Danica Čataj, bivša direktorica Radija Križevci, protiv koje je njezin nasljednik Tihomir Komljenović podnio kaznenu prijavu i otpustio je zbog sumnje da je iz radija u gradskome suvlasništvu otuđila oko 400.000 kuna, spominje se u zanimljivom kontekstu u procesu koji je ovih dana nepravomoćno okončan na križevačkoj ispostavi Općinskog suda.
Radi se o kreditu u iznosu od oko 90.000 kuna, koji je jedna Križevčanka podignula još 2003. godine kod Zanatsko kreditne unije Križevci pa ga je prestala vraćati, tako da se novčarska kuća naplatila od Križevčanina koji je bio jamac, i to u iznosu od oko 67.000 kuna. Jamac je zato tužio sugrađanku i nepravomoćno dobio spor.
Čitava priča jako je čudna. Tužena žena koja je podigla kredit ustvrdila je na sudu kako jamca uopće ne poznaje pa nema obvezu da mu vrati novac. Ispričala je da je kredit podigla na nagovor prijateljice,
– Ističe da njoj kredit nije bio potreban, već da je iskorištena od strane Danice Čataj, jer je njena prijateljica molila da tužena bude nositelj kredita koji je bio potreban Danici Čataj, jer je ili kupila ili renovirala kuću i bila u velikim novčanim problemima. Navodi da je pristala da bude nositelj kredita, ali je rekla svojoj prijateljici neka traži jamce – piše u obrazloženju presude.
Piše i kako je tužena nakon odobrenja kredita na ruke dobila 30.000 kuna, koje je dala svojoj prijateljici, a ona je otišla u kuću D. Čataj. Ostatkom novca navodno su podmirene druge kreditne obveze Čatajeve, njezine prijateljice koja je bila „posrednik“ te treće prijateljice, čiji je suprug bio jamac za sporni kredit i na kraju otplatio njegov najveći dio.
Sama Čataj, kako se vidi iz presude, zanijekala je da bi novac od kredita bio potreban njoj te je ustvrdila kako je „lovu“ zapravo konzumirala njezina prijateljica, no sud nije tome povjerovao. (hš)
FOTO: NIKOLA WOLF