MISTERIOZNA SMRT Franjo je poginuo na mjestu, na optuženičkoj klupi njegov najbolji prijatelj

I dok je dio Podravine tugovao za Franjom dogodio se neočekivani obrat. Nakon policijske istrage i rezultata medicinskog i prometnog vještaka - šok!


Autor: podravski.hr — 29.04.2018. / 19:21 Crna kronika

Šokantan obrat dogodio se nakon očevida

Đelekovčanin Franjo Kranjčec (66) tragično je podlegao ozljedama u stravičnoj nesreći koja se lani u svibnju dogodila na cesti prema Legradu. S njim je na traktoru bio i najbolji prijatelj Ivan Porić (69) koji je bio ozlijeđen. I dok je taj dio Podravine tugovao dogodio se neočekivani obrat. Nakon policijske istrage i rezultata medicinskog i prometnog vještaka – šok! Tužitelji su optužili upravo Ivana Porića da je on vozio traktor iako je prije toga tvrdio da je za upravljačem bio njegov poginuli prijatelj.

Na Općinskom sudu u Koprivnici proteklih je dana počelo i suđenje Ivanu Poriću (69) iz Đelekovca koji je optužen za izazivanje teške prometne nesreće. Sutkinji Vesni Piškorec Kuzmić rekao je da se ne smatra krivim., a ona je saslušala i ostale svjedoke te na sljedeće ročište pozvala vještake. Prema optužnici, Porić je 22. svibnja 2016. upravljao traktorom s priključenim rotodrljačama kolnikom ceste između Đelekovca i Legrada suviše blizu desnom rubu kolnika i prevelikom brzinom od oko 45 km/h koja nije bila prilagođena tehničkim karakteristikama priključenih rotodrljača.

 

Nesreća se dogodila u svibnju prošle godine

 

Zbog navedenih propusta, tvrde koprivnički tužitelji, okrivljenik nije mogao zadržati traktor na kolniku, već je izgubio nadzor nad traktorom i izletio ulijevo s kolnika. Traktor se pritom prevrnuo na lijevi bok, a suputnik Franjo Kranjčec kod prevrtanja ispao je iz kabine traktora i zadobio više teških ozljeda od kojih je odmah preminuo. Da tragedija bude veća, nesretni Franc, kako su mještani i prijatelji zvali Franju Kranjčeca, i Ivan Porić bili su najbolji prijatelji. No, unatoč svemu, Porić je policajcima rekao kako je traktorom upravljao njegov prijatelj.

– I dalje tvrdim da smo se zamijenili za upravljačem traktora i da je vozio Franjo Kranjčec. Postupak je u tijeku i to je tako, nije utemeljeno. Ne znam kako su oni to utvrdili. Franjo je bio moj prijatelj i jako se loše osjećam što se prstom upire u mene – kazao nam je nakon pokretanja istrage Ivan Porić koji je u kobnoj prometnoj nesreći i sam teško ozlijeđen. (ke)

FOTO: Nikola Wolf

Ostatak ove šokantne priče te što su dvojica prijatelja radila kobnog dana uoči nesreće pročitajte u sutrašnjem izdanju Podravskog lista.