Misteriozna smrt: Mrtvo tijelo Hrvatice pronađeno u potoku

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Vrsna flautistica, Maja O’Brien, rođena Hrvatica koja je nekoć predavala na Sveučilištu Oxford nestala je 28. ožujka 2019. godine.

Očekivalo se da će ona toga dana prisustvovati orkestralnom koncertu nakon kojeg je trebala otputovati u Hrvatsku. Na koncertu se nije pojavila pa je prijavljen njezin nestanak.

Mjesec dana kasnije, 22. travnja 2019. pronađeno je njeno beživotno tijelo. Volonter oxfordske spasilačke službe uočio je tragove stopa uz rijeku Temzu, a njeno tijelo pronađeno je kako pluta u potoku Hinksey, pored Kennington Roada u Oxfordu, iako je bila vrsna plivačica. Čini se kako će njezina smrt ostati misterij jer istražitelji do sada nisu uspjeli pronaći nikakav značajni trag.

Patolog dr. Olaf Biedrzycki izvršio je obdukciju i otkrio da je O’Brien imala ‘zabrinjavajuć’ prijelom lijeve gornje hrskavice štitnjače,a koji je često povezan s davljenjem. Policija je pokrenula istragu i utvrdila da je umirovljenica na Googleu pretraživala “smrt utapanjem”. Međutim, zbog prisutnosti teških ozljeda policajci nisu mogli zanemariti mogućnost ubojstva.

Tokom istrage je londonska policija raspolagala sa četiri hipoteze: da je dr. O’Brien napustila dom s namjerom da sebi naudi; da je napustila dom s nepoznatom namjerom, ali je doživjela nesreću zbog koje je pala u rijeku; ozlijedio ju je netko njoj poznat ili joj je naštetila nepoznata treća strana.

U procesu je ispitana njena usvojena kći Petra te bivši suprug Terence, ali nisu pronađeni značajniji tragovi kako bi se ubojstvo dokazalo.

Preminula Maja se šezdesetih preselila u Veliku Britaniju i ostvarila uspješnu karijeru tokom koje je predavala na Sveučilištu u Oxfordu i ostvarila doktorat iz psihologije na Sveučilišnom koledžu u Londonu. Osim toga, bila je i cijenjena glazbenica. Sa suprugom je pjevala hrvatske i britanske narodne pjesme te je veći dio života bila uključena u razne zborove, prenosi index.hr.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI