Mjesni odbor odredio prioritete: “Cilj su nam asfalt, nogostup i igralište”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mjesni odbor đurđevačkog prigradskog naselja Čepelovac odredio je prioritetne investicije u ovoj godini. Na inicijativu stanara dijela Planinske ulice kao glavna investicija zacrtana je obnova nogostupa u njihovoj ulici. Postojeća pješačka staza puna je oštećenja i uzdignuća, a to, ističu stanovnici, za njih predstavlja pravu opasnost. Godinama nijedno oštećenje nije sanirano pa je pješačka staza u katastrofalnom stanju.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– U ovoj godini očekujemo obnovu nogostupa u Planinskoj ulici. Prema najavama iz gradske uprave, izgradnja novog nogostupa i uređenje asfalta realizirat će se kroz zajedničku suradnju sa Županijskom upravom za ceste kroz projekt aglomeracije – ističe Slavko Horvat, predsjednik Mjesnog odbora Čepelovac.

Počeli su radovi uređenja dječjeg igrališta. Već duže je kutak za igru najmlađih mještana prioritet za Mjesni odbor, a igrala će biti postavljena na prostoru nasuprot mjesne vage. Uz igrala, Čepelovčani će dobiti i teren za mali nogomet i košarku, a bit će postavljena i rasvjeta kako bi se igralište moglo koristiti i u večernjim satima.

– Pripremni radovi odvijaju se prema planu i do kraja srpnja očekujemo da će igralište biti uređeno. Na igralištu će biti postavljene i klupe pa će se dobiti i prostor za druženje roditelja i mještana – kaže Slavko Horvat.

Želja je Mjesnog odbora i asfaltiranje Ulice Lukove jer šljunčani put zadaje velike probleme stanovnicima koji žive u toj ulici. Iako su u Ulici Lukove samo dva stalno naseljena kućanstva, Mjesni odbor od gradske je uprave zatražio asfaltiranje i tog puta.

– I za Ulicu Lukove dobili smo obećanje da će se asfaltiranje obaviti nakon izgradnje kanalizacijske mreže u sklopu projekta aglomeracije.

Mjesni odbor pokrenuo je i inicijativu za rješavanje problema odvodnje oborinskih voda u Bunarskoj ulici. Nakon svake obilnije kiše na glavnoj prometnici stvaraju se nanosi pijeska i šljunka, a kišnica poplavljuje i dvorišta i podrume kuća pa je Mjesni odbor od cestara zatražio da se urede kanali za odvodnju oborinskih voda.

– Uz čišćenje kanala, predložili smo i da se asfaltira odvojak u Bunarskoj ulici jer i na tom području imamo jedno stalno naseljeno kućanstvo. Odlično surađujemo s gradskom upravom pa očekujemo da će asfalt dobiti i odvojci u kojima je šljunčani put – zaključio je Slavko Horvat.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI