Mještane uzbunile glasine da se odustaje od projekta nove staze!

Nova vlast u općini Peteranec neće odustati od projekta izgradnje biciklističko-pješačke staze od središta Peteranca do groblja, odnosno do ulaska u susjedno Drnje. Glasine da se u ovoj godini neće krenuti u realizaciju tog projekta, ističe općinski načelnik Ivan Derdić, nisu točne.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Netko očito želi uznemiriti mještane neistinama. Projekt je i dalje u proračunu i izgradnja će se najvjerojatnije obavljati u fazama jer je to investicija vrijedna između tri i četiri milijuna kuna pa Općina ne može sama financirati te radove – pojašnjava Derdić.

Već je, dodaje on, dogovorena suradnja s Općinom Drnje koja također planira izgraditi stazu na svom području, a uskoro će krenuti i pregovori s Hrvatskim cestama od kojih se očekuje sufinanciranje izgradnja.

– Mi smo ishodili građevinsku dozvolu pa ćemo taj projekt kandidirati i na raspoložive natječaje za povlačenje sredstava iz fondova Europske unije. Naša je želja da svakako radovi počnu u ovoj godini – kaže Derdić.

Načelnik Ivan Derdić

Do početka jeseni, ističe Derdić, plan je postaviti rasvjetu uz novoizgrađenu biciklističko-pješačku stazu od izlaza iz Peteranca do ulaza u Koprivnicu. Bivša općinska vlast, kaže novi načelnik, rasvjetu je predvidjela samo na jednom dijelu staze.

– Iako je projektom rasvjeta bila predviđena na samo jednom dijelu staze, mi ćemo se pobrinuti da do početka jesenskog razdoblja kompletna staza bude osvijetljena – zaključio je Ivan Derdić.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI