Mještani dobili novu ordinaciju: Već se upisalo 800 pacijenata

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Prošli je tjedan službeno otvorena nova ordinacija opće medicine u Svetom Đurđu, koja djeluje u sklopu Doma zdravlja Varaždinske županije. Zamjenica župana Silvija Zagorec obišla je ambulantu te naglasila da je ona rezultat dobre i konstruktivne suradnje između Doma zdravlja Varaždinske županije i Općine Sveti Đurđ.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Otvorenjem ove ordinacije osigurat će se jednaka dostupnost primarnoj zdravstvenoj zaštiti za oko 3800 stanovnika koji žive u općini Sveti Đurđ, a ujedno se time  znatno podiže cjelokupni zdravstveni standard mještana ove općine. Cilj i želja ove županijske vlasti je da zdravstveni sustav na području cijele županije funkcionira dobro te da svi naši građani imaju jednaku i kvalitetnu zdravstvenu skrb – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Adaptaciju prostora i veći dio opreme za početak rada same ordinacije osigurala je Općina Sveti Đurđ, dok je preostali dio opreme, kao i lijekove te zdravstveni kadar, osigurao Dom zdravlja. Zadovoljan i sretan zbog nove ordinacije je i načelnik Općine Sveti Đurđ Josip Jany.

– Općina je nakon dugo vremena dobila liječnicu obiteljske medicine, a ja sam kao načelnik Općine izuzetno sretan zbog toga. Liječnici želim puno sreće i uspjeha u radu te mogu obećati kako joj općinska uprava stoji na raspolaganju. Ovim putem apeliram na sve mještane naše općine da se upišu u ordinaciju te sam siguran da će biti zadovoljni liječničkom uslugom – rekao je načelnik Općine Sveti Đurđ Josip Jany.

Liječnica Doma zdravlja Lora Legen, dr. med, koja će pružati zdravstvenu uslugu, naglasila je kako se veseli zajedničkoj suradnji s pacijentima.

– Sama ordinacija radi od 5. srpnja, a ovim putem apeliram na mještane da se prijave jer mjesta ima. Ordinacija neparnim datumima radi ujutro, a parnim datumima popodne, dok su radne subote predviđene neparnim datumima. Također, u našoj ordinaciji postoji mogućnost cijepljenja protiv koronavirusa – rekla je Lora Legen, dr. med, te je naglasila kako ordinacija trenutno broji oko 800 pacijenata.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI